Ország-világ

2014.07.02. 12:43

Olasz kikötőben rakták át a szíriai vegyi fegyvereket - fotók

A vegyi anyagok legutóbbi szállítmányát a múlt hónapban gyűjtötték be. A nap folyamán egy amerikai hajón semmisítik meg őket.

Szíriai vegyi fegyvereket szállító dán teherhajó futott be szerdán az olaszországi Gioia Tauro kikötőjébe azért, hogy később rakományát egy amerikai hajó fedélzetén megsemmisítsék.

Az olasz parti őrség és más hajók által kísért Ark Futura hajó hajnalban érkezett, majd az amerikai MV Cape Ray hajó mellett horgonyzott le. A levegőben egy helikopter kísérte figyelemmel a műveletet.

Fotók


Az Ark Futura a múlt hónapban gyűjtötte be a szíriai vegyi fegyverek - mustárgáz, és ideggázokhoz szükséges alapanyagok - legutóbbi szállítmányát, a szíriai vegyi fegyverkészlet felszámolására irányuló nemzetközi erőfeszítések részeként.

A nap folyamán a dán hajó szállítmányát átrakják az amerikaira, majd ez utóbbin a vegyi anyagokat a tengeren semlegesítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában