Ország-világ

2014.07.15. 18:57

Jobbik: Juncker a bevándorlók kontinensévé tenné Európát

A Jobbik szerint az Európai Bizottság új elnöke Európa etnikai átalakítása mellett tette le a voksát. Ezt az ellenzéki párt közölte kedden az MTI-vel Jean-Claude Juncker megválasztására reagálva.

Juncker az elkövetkező évtizedekben Európa problémáinak megoldását a jogszerű bevándorlás növelésében látja - pozitív példaként Ausztráliát és Kanadát említve -, vagyis Európát a bevándorlók kontinensévé tenné, ezzel alapvetően megváltoztatva az etnikai arányokat - fejtették ki.

Az új elnök ugyanakkor említést sem tett az unió legnagyobb problémájáról, az úgynevezett centrumországok és a perifériaállamok közötti egyre növekvő szakadékról, ami a gazdasági mutatókon túl az emberek munka- és életkörülményeiben is megnyilvánul - tették hozzá.

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban megválasztotta Jean-Claude Juncker néppárti politikust, volt luxemburgi miniszterelnököt az elkövetkező öt évre az Európai Bizottság elnökének.

Az 59 éves Junckert a 751 tagú EP-ben titkos szavazáson, 422 szavazattal, 250 ellenében, 47 tartózkodás mellett választották meg az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének vezetőjévé. Tíz leadott szavazat érvénytelen volt. A szabályok értelmében az EP-képviselők - tehát nemcsak a szavazásban részt vevők, hanem az összes képviselő - egyszerű többsége, 376 voks is elég lett volna a megválasztáshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában