Ország-világ

2014.07.02. 12:55

Húsz nagykövetség támogatja a melegfelvonulást

A húsz magyarországi nagykövetség közös nyilatkozatban tudatta, hogy támogatják a 19. Budapest Pride Fesztivált.

Az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Finnország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Szlovénia, Svájc és Svédország magyarországi nagykövetségei közös sajtóközleményt adtak ki.

A nyilatkozatban támogatásukról biztosítják a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket és támogatják azon jogaikat, hogy békésen és törvényes keretek között fejezhessék ki magukat.

"Az emberi jogok tiszteletben tartása, – ezen belül az igazságosság, az egyenlőség, a kirekesztés elutasítása, a véleménynyilvánítás szabadsága, és ezen jogok szabad gyakorlása – valamint a törvényesség a demokratikus államok alapkövei.

Az Emberi Jogok Nemzetközi Törvényének alapelve, hogy minden embert egyenlő jogok és szabadságok illetnek meg, amint azt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is kimondja. Üdvözöljük a magyar kormány elkötelezettségét, hogy támogatja ezen jogokat és, hogy 2011 júniusában támogatta az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Tanácsának Szexuális Orientáció és Nemi Identitás Határozatát.

A Budapest Pride, mely a közép-kelet-európai országokban a legnagyobb hagyománnyal rendelkező ilyen esemény, támogatja a leszbikus, meleg, biszexuális, és transznemű (LGBT) emberekkel szemben tanúsított egyenlő bánásmód elvét, hiszen e magatartás elengedhetetlen eleme egy toleráns és tiszteletteljes társadalomnak.

Várakozással töltenek el bennünket a Pride Fesztivál eseményei, illetve a magyar emberek által az események kapcsán tanúsított tisztelet csakúgy, mint a magyar hatóságok elhivatottsága, amellyel megakadályozzák, hogy szélsőséges nézeteket vallók megzavarják ezeket az örömtelinek hivatott eseményeket."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában