Ország-világ

2014.07.11. 08:03

Elmozdulás tapasztalható az egészséges táplálkozás irányába

Lassú, fokozatos elmozdulás tapasztalható a magyarok élelmiszer-fogyasztásában az egészséges táplálkozás irányába, jóval kevesebb cukrot és zsiradékot fogyaszt a lakosság, mint hét éve, azonban hatalmas a különbség a legszegényebbek és a legjobb anyagi helyzetben lévők táplálkozási szokásai között - írja a Magyar Nemzet pénteki számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2013 kiadványára hivatkozva.

A lap írása szerint 2012-ben a legfelső jövedelmi szinten élők mintegy két és félszer annyit költöttek élelmiszerre, mint a legszegényebb családok. Élelmiszertípusonként is eltérő a különbség, a szegényebbek elmaradása különösen a drágább húsfélék, a sajt és a gyümölcs esetében számottevő. A legfelső jövedelmi szinthez tartozók kenyérből évente közel 12 kilóval kevesebben fogyasztottak, húsból viszont másfélszer, tejből és zöldségből kétszer, míg gyümölcsből négyszer annyit vásároltak, mint a legszegényebbek - írja a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában