Ország-világ

2014.07.23. 16:50

Andrássy úti tűz: még nem kezdődhet meg a kárfelmérés

A múlt kedden kigyulladt Andrássy úti épület állapota miatt a szakértők még mindig nem kezdhették el a kárfelmérést - közölte az Aegon Magyarország Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint palotaépületben 15 lakás ingóságait az Aegon Magyarország biztosítja. Az érintett ügyfeleknek a biztosító 50 ezer forintos kárelőleget folyósított a tűzeset másnapján. A hatóságok előzetes tájékoztatása szerint további egy-két hétig még biztosan nem tudják megkezdeni a kárfelmérést, ezért további 150 ezer forintot utalnak át a károsult ügyfeleiknek.

A szomszédos Szív utca 18. alatti ingatlanban az Aegon négy ügyfelük szenvedett el károkat a tűz következtében. Az ő ügyeik rendezése megkezdődött és gyorsított eljárásban néhány napon belül be is fejeződik - tették hozzá.

A múlt kedden a 2400 négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezetében keletkezett tűz, leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok korábbi tájékoztatása szerint a tűz valószínűleg összefügg az épületen végzett felújítási munkálatokkal.

A tűzben a lakók közül nem sérült meg senki, de több rendőrt kórházba vittek füstmérgezés, illetve kisebb égési sérülések miatt. Az épületet életveszélyessé nyilvánították, így a lakók nem térhettek vissza otthonukba. Azoknak, akik kérték, az önkormányzattól kaptak ideiglenes szállást és anyagi segélyt. A lakók múlt szerdán tűzoltói kísérettel bemehettek lakásukba, hogy személyes tárgyaikat, könnyen mozdítható értékeiket elhozzák.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden közölte a honlapján, hogy már nincs szükség tűzoltók közreműködésére, így átadták a helyszínt a bontást végző szakembereknek. Mint írták, a statikai szakvélemény szerint az épület földszintje, első és második emelete nem balesetveszélyes, viszont az épület harmadik emeletéről lógó szerkezeti elemeket, gerendákat, bádoglemezeket el kell távolítani. Ameddig ez nem történik meg, addig csak a bontást végző munkások léphetnek a területre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában