Ország-világ

2014.05.16. 14:44

Szombaton részlegesen megnyitják a Citadellát

A turisták reggel 8 ór után megközelíthetik majd a Szabadság szobrot és közvetlen környékét.

Szombat reggel 8 órától részlegesen újra megnyitják a Citadellát, a turisták megközelíthetik majd a Szabadság szobrot és közvetlen környékét - közölte pénteken a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az MTI-vel.

Emlékeztettek, hogy az emberi erőforrások minisztere korábban határozatban kötelezte a Citadellát birtokban tartó használókat, hogy adják át a területet az MNV Zrt-nek, mivel az általuk folytatott használat és hasznosítás nem felelt meg a világörökségről szóló törvényben foglalt előírásoknak.

A jogszabály az MNV szerint előírja, hogy a területet az egyetemes és nemzeti értékeit megőrizve kell használni, bemutatni, fenntartható módon fejleszteni vagy szükség szerint helyreállítani. A használók azonban a határozatban foglalt kötelezettségüknek az MNV felszólítására sem tettek eleget - olvasható a közleményben.

A hatósági helyszíni szemlén megállapították, hogy az ingatlanon évtizedek óta nem volt jelentősebb felújítás, helyreállítás. A bérlők elvégezték ugyan a szükséges karbantartásokat és az alkalomszerű javításokat, de lényegében csak az üzleti érdekeiket érintő beruházásokat végeztek.

A terület jelenleg le van zárva, mert még zajlik az átadás-átvétel, valamint az ingatlan műszaki állapotának felmérése, de az MNV arra törekszik, hogy a terület minél előbb látogatható legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában