Ország-világ

2014.05.20. 15:36

Felmentették Molnár Gyulát és Lakos Imrét

A vád szerint 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere és szabad demokrata alpolgármestere egy több száz milliós önkormányzati ingatlant játszott át egy magáncég tulajdonába.

A Kúria jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabaddemokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól kedden Budapesten.

ElőzményekA vád szerint 2006-ban Újbuda szocialista polgármestere és szabad demokrata alpolgármestere egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, befolyásával visszaélve, egyesekre nyomást gyakorolva átjátszott egy magáncég tulajdonába.

Molnár Gyula és Lakos Imre tagadta bűnösségét, az eljárás politikai motívumait hangsúlyozták.

A Fővárosi Törvényszék első fokon bűncselekmény hiányában mentette fel a vádlottakat. Másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán egy eddig még bíróság előtt meg nem hallgatott tanú arról beszélt, hogy hallomásból úgy tudja, a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás támogatta Molnár kampányát, és ezt kellett viszonozni az ingatlan átadásával, mert az üzletember "benyújtotta a számlát". Molnár Gyula kétségbe vonta a tanú szavahihetőségét.

A tábla másodfokon hivatali visszaélés miatt Molnár Gyulát nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakos Imrét hat hónap felfüggesztettre és e mellett hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélte. A szóbeli indokolás szerint a vádlottak leplezett célja egyértelműen az ingatlan Leisztinger érdekkörébe való átjátszása volt, a sokat hangoztatott területfejlesztés nem lehetett reális.

Molnár Gyula és Lakos Imre a másodfokú döntést "politikailag motiváltnak" minősítette és fellebbezett, így került az ügy harmadfokon a Kúriára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában