Ország-világ

2014.05.19. 18:36

Barnamedvét lőttek Salgótarjánnál - fotó, videó csak erős idegzetűeknek!

A feltételezett tetteseket szombaton fogták el. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár hét év börtönt is kaphatnak.

Munkatársunktól

Elejtettek egy barnamedvét Salgótarján egyik kertvárosi részéhez közeli erdőben még május 10-én, a feltételezett tetteseket szombaton fogták el. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár hét év börtönt is kaphatnak. A barnamedve ugyanis védett, nem vadászható állat Magyarországon.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
A rendőrség police.hu-n olvasható közleménye szerint az állatot G. Sándor 54 éves salgótarjáni lakos lőtte meg engedéllyel tartott lőfegyverével. A medve nem pusztult el, ezért másnap a két év körüli hímivarú állat keresésére indult vadásztársaival. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beíró naplóban nem rögzítették. A megtalált, de még élő állatot F. László 34 éves dunavarsányi lakos fejbe lőtte, a barnamedve tetemét K. Attila 42 éves dunavarsányi lakos salgótarjáni ingatlanába szállították, ahol azt kizsigerelték, bundáját lenyúzták.

A rendőrök K. Attila vadászházában tartottak helyszíni szemlét május 17-én a kora esti órákban, amikor T. László 49 éves dunavarsányi lakos és K. Attila egy nem sokkal korábban, szabályosan elejtett gímszarvas borjú egyedet hoztak le a vadászterületről. Az állaton az elejtés helyszínén nem helyezték el a vad szabályos elejtését igazoló vad azonosító jelet, valamint a vad elejtésének idejét és azonosító sorszámot sem regisztrálták az egyéni vadászati engedélyhez tartozó lőjegyzékben.


A rendőrök a gyanúsítottakat elfogták, akik lakóhelyén és ingatlanaikon a nyomozók házkutatást tartottak, melynek során a medve bundáját, kifőzött koponyáját, továbbá vadászati naplót és engedéllyel tartott lőfegyvereket, lőszereket foglaltak le.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság G. Sándor és F. László ellen természetkárosítás, orvvadászat és lopás gyanújával, K. Attila ellen orvvadászat és lopás gyanújával, T. László ellen pedig lopás gyanújával indított büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában