Ország-világ

2014.05.12. 18:33

A biztosítóknál is tarolt a hétvégi vihar

A lakásokat is biztosító társaságoknál - egyenként - néhány száz kárbejelentés érkezett a hétvégi viharok után, a becsült kár, szintén biztosítónként, pár tízmillió forint.

Az Aegon Magyarországhoz - ez a társaság rendelkezik a legnagyobb lakásbiztosítási portfólióval - hétfő délig mintegy 200 meteorológiai eredetű kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 16 millió forintot.

A legtöbb kárt a fővárosból és Pest megyéből jelentették. Bács-Kiskun és Borsod megye mellett sok bejelentés érkezett Fejér és Vas megyéből is, de országszerte okozott károkat a nagy erejű szél és a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék.

Most hétvégén katasztrófa jellegű károk nem következtek be, de szerdán orkán erejű szél érkezik a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint - hívja fel a lakástulajdonosok figyelmét az Aegon.

A Generali Biztosítóhoz hétfő délutánig több mint 300, az időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, ezek becsült értéke meghaladja a 30 millió forintot. A bejelentések csaknem fele viharkár, ezt követik a villámkárok, a tetőbeázások, valamint a jég okozta károk.

A legtöbb elemi kárbejelentés Pest megyéből és Budapestről érkezett, ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron és Baranya megye. A leginkább érintett települések Budapest és Pécs, de sok kárbejelentés érkezett Dömsödről és Szombathelyről is.

Májusban eddig - az első, ugyancsak viharos hétvégét is beleértve - több mint 2230, az időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett a Generalihoz, ezek becsült értéke meghaladja a 150 millió forintot.

Az Allianz Hungáriához - ugyancsak hétfőn délig - több mint 300 kárbejelentés érkezett. Az ügyfelek által előzetesen becsült kár értéke meghaladja a 20 millió forintot. Ez a biztosító 2013-ban több mint 15 ezer viharral kapcsolatos kárbejelentést regisztrált, így a mostani hétvégi károk nem kirívóak.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz is közel 300 bejelentés érkezett, melyek értéke megközelíti a 30 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában