Ország-világ

2011.08.05. 13:23

Sokba kerül a bliccelés Bécsben

Jelentősen kiterjesztették a menetjegy-ellenőrzéseket az osztrák főváros tömegközlekedési eszközein. Idén az első félévben már több utast ellenőriztek, mint 2005-ben egész évben. <br>

nyugatmagyar.hu


2011 első félévében több mint 3,4 millió utas jegyét kérték el a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien ellenőrei, ami csaknem félmillióval több, mint 2005-ben egész évben. Akkor 2,97 millió utas közül 130 ezernek, 4,37 százalékánaknak nem volt érvényes jegye. A fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően ez az arány 2011-re 2,85 százalékra csökkent, az első félévben kontrollált 3,4 millió utas közül ugyanis csupán 98 ezret kellett bliccelés miatt nyakon csípni.

Az ellenőrzéseket a fizető ügyfelek érdekében terjesztették ki.

Az ellenőrzéseket a fizető ügyfelek érdekében terjesztették ki.

A bécsi buszokon, villamosokon és metrókban a Wiener Linien kétszáz jegyellenőre tevékenykedik; aki nem tud érvényes jegyet vagy bérletet felmutatni, az 70 eurós helyszíni bírsággal számolhat. Akinél éppen nincs ennyi pénz, az fizethet átutalással is, így azonban már 138,20 euróra rúg a büntetés.Anna Maria Reich, a Wiener Linien sajtószóvivője elmondta, hogy nem tesznek kivételt a külföldiekkel sem. Akárhonnan jön is az utas, ha a cég tömegközlekedési eszközeit használja, és nincsen jegye, ugyanúgy 70 eurós bírságra számíthat.

Az ellenőrzéseket a fizető ügyfelek érdekében terjesztették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában