Járvány

2020.03.23. 06:59

167-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, és egy újabb idős férfi hunyt el

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a fertőzést, ezzel 167-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és egy újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el.

Nagykanizsa, 2020. március 22. Otthonmaradásra biztató, az idõs állampolgároknak szóló felhívást ragaszt ki egy lány egy nagykanizsai társasház bejárati ajtajára 2020. március 22-én. A új koronavírus-járvány megakadályozását célzó plakát a koronavirus.gov.hu oldalról tölthetõ le. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat − olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 167 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 153 magyar állampolgár.

Borítókép: Otthonmaradásra biztató, az idős állampolgároknak szóló felhívást ragaszt ki egy lány egy nagykanizsai társasház bejárati ajtajára 2020. március 22-én. A új koronavírus-járvány megakadályozását célzó plakát a koronavirus.gov.hu oldalról tölthető le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában