Ország-világ

2015.06.30. 16:11

144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben

Csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult a pályázaton. Ez pont annyi, amennyinek a hárommilliárd forintos keretből eleget tudnak tenni.

Mintegy 144 ezer gyerek kap a nyári szünet idején napi háromszori étkezést a települési önkormányzatokon keresztül – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence elmondta: a meghirdetett nyári szociális étkeztetési pályázatra az önkormányzatoktól éppen annyi támogatási igény érkezett, amennyinek a hárommilliárd forintos keretből eleget tudnak tenni, így a programból egyetlen jelentkező önkormányzat sem maradt ki.

Az állam korábban még soha nem fordított ilyen jelentős összeget a nyári étkeztetésre, a hárommilliárd forint 360 millióval több, mint tavaly és 600 millió forinttal, mint tavalyelőtt jutott erre a célra - ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában