Ország-világ

2018.06.12. 19:42

136 védett sas tetemére bukkantak - szándékosan ölték meg a madarakat

A sasok nagy gondot okoznak az ausztrál állattenyésztőknek, mert gyakran ragadják el az újszülött bárányokat.

Legalább 136 védett sas pusztult el tisztázatlan körülmények között az ausztráliai Victoria államban. Az állatokat szándékosan ölték meg, és ez az Ausztrália délkeleti államában valaha tapasztalt legnagyobb tömeges saspusztítás - közölte a környezetvédelmi hatóság.


Az állatok öt védett fajba tartoznak, van köztük több ékfarkú sas (Aquila audax). Ezek a madarak nagy gondot okoznak az állattenyésztőknek, mert gyakran ragadják el az újszülött bárányokat. A faj Ausztrália legnagyobb ragadozó madara.


A televízió már az elmúlt héten tudósított egy feltehetően megmérgezett ékfarkú sasról. A részben már oszlásnak indult tetemeket és a koponyákat East Grippsland területén 2000 hektáron elszórva találták meg. Felelős egyelőre nincs, a vizsgálat folyik. Az ékfarkú sas szándékos megölése 8000 ausztrál dollár (1,6 millió forint) büntetéssel is járhat Ausztráliában, emellett 6 hónapnyi börtön szabható ki érte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában