Ország-világ

2021.04.21. 08:43

1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik keletről a következő tíz napban (videó)

Szijjártó Péter a WHO regionális igazgatójával tartott közös sajtótájékoztatót szerda reggel.

Budapest, 2021. április 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója (j2) megbeszélésüket követõen sajtótájékoztatót tart Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. április 21-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szijjártó Péter a tájékoztató elején megköszönte a WHO valamennyi dolgozójának a vírus elleni küzdelmet. Mint mondta, a járvány során folyamatos volt az egyeztetés a magyar kormány és a WHO között, rendszeresen konzultáltak a WHO főigazgatójával is.

„A magyar védekezési intézkedések meghozatalakor a WHO ajánlásai szerint jártunk el” – jegyezte meg.

Kiemelte:

Magyarország az uniós ranglista élén jár az átoltottság tekintetében.

A sikeres oltási program kapcsán megköszönte a védekezésben részt vevő és a magyar egészségügyi dolgozók munkáját is, hozzátéve, hogy továbbra is biztosított a megfelelő mennyiségű oltóanyag.

Beszámolt arról, hogy következő tíz nap során

1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Oroszországból és Kínából.

Szombaton 600 ezer adag vakcina érkezik Kínából, ez a járvány kezdete óta Magyarországra érkezett eddigi legnagyobb egyszeri szállítási mennyiség – ismertette Szijjártó Péter.

A jövő hét elején Oroszországból megérkezik 280 ezer második komponens, amellyel biztosítható, hogy azok, akik már megkapták az első komponenst, megkaphassák a másodikat is.

„A jövő hét második felében 400 ezer Sinopharm vakcina érkezik Kínából, ezzel párhuzamosan Grúzia számára is elhozzuk azt a 100 ezer adag oltóanyagot, amit vásároltak, ezzel segítünk” – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ebből is látszik, milyen előnyt jelent a saját légiszállítási kapacitás.

Szintén a jövő hét második felében érkezik 200 ezer Szputnyik első komponens – közölte a miniszter.

Hans Kluge, a WHO regionális igazgatója példa nélkülinek nevezte a magyar vakcinálási folyamatot, egyben gratulált a magyar helyzetkezeléshez.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója (j2) megbeszélésüket követően sajtótájékoztatót tart Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, 2021. április 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában