Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Sidi Péter hatodik lett

Sidi Péter hatodik helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján.
15:10 - Sidi Péter  hatodik helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett  számában a londoni olimpia hétfői versenynapján.  

Sidi Péter integet a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjében. Fotó: MTI/Kollányi Péter
Sidi Péter integet a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjében.
Fotó: MTI/Kollányi Péter

A szám komáromi világ- és Európa-bajnoka a nyolcadik, utolsó  helyen kezdte meg a tíz, álló helyzetű lövésből álló finálét,  amelyben 101 körrel a második legjobb teljesítményt nyújtva feljött  pontszerző helyre. Sidi 1269 körrel fejezte be a versenyt.  

Az aranyérmet az alapversenyt nagy fölénnyel, 1180 körös  olimpiai csúccsal megnyerő olasz Niccolo Campriani érdemelte ki.

Az olasz Niccolo Campriani mosolyogva mutatja az aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpia férfi sportpuska összetett 50 méteres versenyének eredményhirdetésén. Fotó: MTI/EPA/Lindsey Parnaby
Az olasz Niccolo Campriani mosolyogva mutatja az aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpia férfi sportpuska összetett 50 méteres versenyének eredményhirdetésén.
Fotó: MTI/EPA/Lindsey Parnaby

Sidi felszerelését ellopták

Sidi Péter úgy végzett a hatodik helyen a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a londoni olimpia hétfői versenynapján, hogy vasárnap vagy szombaton ellopták a felszerelésének egy részét.

A komáromi sportlövő a finálét követően elmondta: vasárnap fedezte fel, hogy az álló testhelyzetben használatos teljes első irányzékát ellopták, és mivel az edzőpályára csak versenyzők, edzők és bírók mehettek be, ezért ő úgy sejti, valamelyik riválisa lehetett az elkövető.

"Húsz éve járok versenyekre, de ilyen még nem fordult elő velem. A pálya be van kamerázva, és remélem, megtalálják az elkövetőt még akkor is, ha a mostani eredmény emiatt nem fog változni. A bíróknak jeleztem, mi történt, de ők csak széttárták a kezüket" - mondta a szám világ- és Európa-bajnoka.

Egy hasonlattal élve úgy fogalmazott, olyan hátrányba került a lopás révén, mintha egy Forma-1-es autóba egy Trabant kormányát szerelték volna az ellopott helyére.

idi Péter versenyez a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjében.
Sidi Péter versenyez a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjében. Fotó: MTI/Kollányi Péter 

"A fegyvergyár szervízcsapata is itt van az olimpián, ők gyorsan tudtak szerezni egy hasonló alkatrészt, de ennek más a súlyeloszlása, mérete, így időbe telt, mire megszoktam. Ha ez nincs, akkor is legfeljebb az ezüst- vagy a bronzéremért küzdhettem volna, mert az olasz Campriani most legyőzhetetlen volt" - mondta Sidi. "Megpróbálok a pozitívumokra gondolni, és úgy érzem, ilyen módon örülni kell a döntőbe jutásnak, illetve a hatodik helynek. A szétlövés is fárasztó volt fejben, végül is négyünk közül csak egy juthatott tovább."

Sidi külön köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy a játékokra nem utaztatta ki azokat - a magyar szövetség vezetőire utalva -, akik elmondása szerint Pekingben zavart keltettek, és részben ennek köszönhető, hogy most mindhárom magyar sportlövő (ő, Csonka Zsófia és Bognár Richárd) is pontszerző, hatodik tudott lenni.

A jövőt illetően elmondta, akár még 3-4 olimpia is "benne van", hiszen van olyan sportlövő, aki már a nyolcadik olimpiáján szerepel.

Sidinek ez a harmadik fellépése volt Londonban, korábban légpuskában 13., a kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő versenyében pedig 11. lett.

14:00 - Sidi Péter nyolcadik helyen döntős összetettben

Befejeződött a sportlövők férfi sportpuska 3x40 lövéses összetett versenyszámának alapversenye, amelyben Sidi Péter a világ- és Európa-bajnoki címvédő. A magyar versenyző 1168 körös teljesítménnyel, szétlövés után a nyolcadik helyen jutott a fináléba.

A szám világ- és Európa-bajnoki címvédője fekvő testhelyzetben 394, állóban 389, térdelőben pedig 385 kört ért el, amellyel négyes holtversenyben a 8. helyen fejezte be az alapversenyt. A döntőbe kerülésért szétlövés következett, amelyet azonban megnyert.
Hirdetés

Az alapversenyt az olasz Campriani nyerte 1180 körrel, olimpiai csúccsal s nyolckörös előnnyel a második helyen álló amerikai Emmons mögött. A második helyezetthez képest Sidinek négy kör a hátránya. .

12:40 - Megkezdődött a sportlövők férfi sportpuska 3x40 lövéses összetett versenyszáma, amelyben Sidi Péter a világ- és Európa-bajnoki címvédő. A magyar versenyző két testhelyzet (fekvő és álló) nyolcvan lövése után 783 körös teljesítménnyel a második helyen áll.

Sidi Péter a döntőbe jutásért lő


Sidi fekvőben hat hibával még csak 28. volt, ám állóban 11 rontása ellenére egészen a második helyig jött fel, s három kör hátrányban van az éllovas olasz Niccolo Campriani mögött. Még a térdelő testhelyzet 40 és a döntő 10 álló lövése van még hátra.

Olvasóink írták

  • 1. BudaiKr 2012. augusztus 06. 18:57
    „szégyen... világ bajnokként ez nekünk naon kevés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brazil győzelem gyűrűn

A 22 éves dél-amerikai sportoló, Arthur Nabarrete Zanetti diadalmaskodott gyűrűn a tornászok… Tovább olvasom