Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Birkózás: Módos Péter bronzérmes!

Módos Péter bronzérmet nyert a kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájában a londoni olimpián.
21:40 - Iráni és orosz siker az első birkózónapon

A bronzérmes Módos Pétert a negyeddöntőben legyőző iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur nyerte meg vasárnap a kötöttfogású 55 kg-osok, míg az orosz Roman Vlaszov a 74 kg-osok küzdelmeit a londoni olimpia birkózóversenyeinek első napján.

Eredmények:
férfi kötöttfogás, 55 kg, olimpiai bajnok:
Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur (Irán)
2. Rovsan Bajramov (Azerbajdzsán)
3. MÓDOS PÉTER és
Mingijan Szemenov (Oroszország)

a döntőben:
Reihanpur-Bajramov 3-0 (2-0, 1-0)
férfi kötöttfogás, 74 kg, olimpiai bajnok:
Roman Vlaszov (Oroszország)
2. Arzen Julfalakjan (Örményország)
3. Emin Ahmadov (Azerbajdzsán) és
Aleksandr Kazakevic (litván)
...Bácsi Péter a nyolcaddöntőben kikapott

a döntőben:
Vlaszov-Julfalakjan 3-0 (1-0, 1-0)

19:45 - Módos Péter bronzérmes!

A kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában szereplő Módos Péter bronzérmet szerzett a londoni olimpia vasárnapi versenynapján azzal, hogy a helyosztón három menetben legyőzte dán riválisát.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves szigetvári versenyző - aki korábban a negyeddöntőben kikapott az iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpurtól, majd a vigaszágon legyőzte a kirgiz Arszen Jeralijevet - utolsó londoni meccsén az elődöntőben vereséget szenvedett Haakan Erik Nyblommal találkozott. Az összecsapás előtt a középső szőnyeg mellé, az egyik oldalsó szőnyegre már elhelyezték a győzelmi dobogót, így mindkét birkózó láthatta, mi is a tét.

Már a játéktéren álltak a versenyzők, a mérkőzés azonban nem kezdődhetett el, mert a vezetőbíró nem érkezett meg időben. A néhány perces feszült közjáték után azonban végül elrajtolt a küzdelem.
Az első menet első másfél percében nem volt akció, s először a 30 esztendős északi ellenfél térdelt le. Nyblom aztán szabálytalanul védekezett, folyamatosan lábat fogott, így Módos kapott két pontot és övé lett az első szakasz. A második két percben már közel volt a magyar siker, de amikor Módos ment le parterhelyzetbe, kétszer is elmozdult, s az ezért kapott pontokkal riválisa kiegyenlített. A döntő menet aztán ismét a szigetvári birkózóé lett: a másfél perc után megejtett sorsolást követően a dán térdelt le, Módos egyből ráfogott, s egy gyönyörű pörgetéssel eldöntötte a meccset.

Örömében aztán cigánykereket hányt és dupla hátraszaltóval örvendeztette meg a publikumot, majd boldogan a szőnyeg szélén álló Struhács György szövetségi kapitány nyakába ugrott.

Módos a magyar birkózás történetének 18. olimpiai bronzérmét szerezte meg, egyben ő a hetedik magyar dobogós a londoni játékokon.

19:10 - Módos nyert a vigaszágon, s a bronzért küzdhet

Módos Péter nyert első mérkőzésén a bronzéremig tartó vigaszágon a kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpia vasárnapi versenynapján, s a folytatásban a harmadik helyért léphet szőnyegre.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves versenyzőnél a későbbi döntős iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur bizonyult jobbnak a negyeddöntőben, s az esti programban az ázsiai által a 16 között megvert kirgiz Arszen Jeralijev volt az első ellenfél.

Az első menetben másfél perc eseménytelen tusakodás után Módos ment le először térdelő helyzetbe, de riválisa támadásánál szinte azonnal fel is pattant, azaz eredményesen védekezett, s ezzel megnyerte ezt a szakaszt.

A folytatásban megint nem volt értékelhető akció, s ezúttal Jeralijev ment le parterbe. A magyar egyből támadott, előbb kiemelte, majd megpörgette ellenfelét, ezzel a menetet és a meccset is megnyerte 2-0-ra. Örömében aztán ugrott egy hátraszaltót, amit a közönség nagy ovációval fogadott.

A bronzéremért a dán Haakan Erik Nyblommal küzdhet meg Módos.

15:50 - Bácsi nem folytatja, kórházba vitték

Bácsi Péter térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Struhács György szövetség kapitány az MTI-nek elmondta: az első diagnózis szerint a versenyzőnek a bal lábában részleges vagy teljes hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították.
A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik, 29 éves ferencvárosi birkózó első londoni meccsén sérült meg a litván Alekszandr Kazakevics ellen. A rivális jutott a nyolc közé, s Bácsi a legjobb esetben is csak a bronzéremig tartó vigaszágon folytathatta volna a küzdelmet.

15:40 - Módos kikapott a negyeddöntőben

Módos Péter két menetben kikapott az ötszörös világbajnok iráni riválisától a birkózók kötöttfogású 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a kategória legnagyobb esélyesével, Hamid Mohammed Soryan Reihanpourral találkozott. Ellenfele az első két percben érvényesítette a papírformát, mögékerüléssel szerzett pontot. Struhács György szövetségi kapitány videóbírót kért az akció után, de mivel az nem igazolta vélt igazát, az iráni 2-0-val nyerte a menetet.

A folytatásban is nagyon erősnek és gyorsnak tűnt az ázsiai birkózó, Módosnak nagy erőfeszítésébe került, hogy bontsa a fogásokat és kibírja a 90 másodpercet. Amikor Soryan Reihanpour letérdelt, Módos többször kiemelte őt, de mintha ellenfele cipője és kézfeje ragadt volna a szőnyeghez, nem tudta őt eldobni, vagy megpörgetni, azaz az iráni kivédekezte a fél percet, ezzel megnyerte a menetet és a meccset is.

A 24 éves Módos akkor jut a vigaszágra, ha legyőzője a következő, elődöntős párharcát is megnyeri.

14:50 - Bácsi megsérült és kikapott a nyolcaddöntőben

Bácsi Péter megsérült és három menetben kikapott a nyolcaddöntőben a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik helyezett ferencvárosi versenyző végig aktívabb volt az első menetben, de nem csinált értékelhető akciót, így másfél perc után kékmezesként ő térdelt le először.

Az idei Eb-n bronzérmes litván Alekszandr Kazakevics azonban nem tudott mit kezdeni vele, így Bácsi 1-0-ra nyerte az első menetet.
A folytatásban is a 29 éves Bácsi kezdeményezett, de ellenfele bontotta fogásait. A magyar birkózó kedvezményezett helyzetből nagy elánnal kereste a fogást, azonban - miközben pörgetéssel próbálkozott - lába beszorult a litván alá, térdéhez kapott, s a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet, így riválisa egyenlített (0-1).

Fájdalmas arcát látva előbb úgy tűnt, nem tudja folytatni a küzdelmet, de végül kis ápolás után nagy nehezen összeszedte magát és tovább birkózott. Bácsi kihúzta a harmadik menet álló harcát. A sorsolás után Kazakevics térdelt le, azaz Bácsinak akciót kellett volna csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz, ebben azonban a fájós térde megakadályozta, és a hátralévő idő második felében ellenfelén fekve tehetetlenül elsírta magát...

"Megroppant a térde, egyelőre nem tudjuk, mi a diagnózis. Kevés az esély rá, hogy a rivális bemenjen a fináléba, de ha így lesz, akkor sem biztos, hogy Peti folytatni tudja a vigaszágon" - mondta az MTI-nek Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. Maga a versenyző nem nyilatkozott, fájdalmas arccal, elkeseredetten bicegett ki a csarnokból.

Bácsi akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzője a döntőig menetel.

14:35 - Módos győzelemmel kezdett

Módos Péter révén a magyarok győzelemmel kezdték a londoni olimpia birkózótornáját: a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő versenyző a nyolcaddöntőben két menetben nyert az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen.

Az ExCel központ I-es északi csarnokában, amely korábban a dzsúdós küzdelmeknek adott otthont, ezúttal is majdnem telt lelátók fogadták a sportolókat, csupán néhány üres széksor akadt. Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves Módos első meccsén az Ázsia-bajnokság második helyezettjével, a nála négy évvel fiatalabb üzbég Elmurat Taszmuradovval találkozott.

Mindketten óvatosan kezdtek, egyikük sem kockáztatott, így másfél perc meddő tusakodás után kékmezesként először a magyar térdelt le. Riválisa azonban nem tudott mit kezdeni vele, sőt, egy pörgetési kísérletéből kibújt Módos, így a mögékerülésre és a parterhelyzet kivédekezésére is kapott egy-egy pontot (2-0).

A második menetben sem történt értékelhető akció 90 másodpercig, s ezúttal Taszmuradov térdelt le. Módos első kiemelési kísérlete még sikertelen volt, aztán másodjára már elbírta ellenfelét és két pontért megpörgette őt, ezzel megnyerte a második menetet (2-0), egyúttal a mérkőzést is.

A folytatásban az ötszörös világbajnok iráni Szorjan Reihanpurral birkózik majd.

"Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit" - mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

"Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok" - nyilatkozott Módos.Olvasóink írták

 • 4. 1120 2012. augusztus 06. 02:10
  „Zabálnivaló az a kis karfiolfülű kissrác! (Ja, meg jól birkózik! :)”
 • 3. Ambar 2012. augusztus 05. 20:56
  „Gratulálok!Igazi sportember megérdemelten szerzett bronzérmet!Megdolgozott érte!”
 • 2. háté 2012. augusztus 05. 20:01
  „Módos bronzérmes lett!”
 • 1. mir 2012. augusztus 05. 20:00
  „Megvan! Módos bronzot szerzett!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz győzelem a férfi tőrözők csapatversenyében

Az olasz válogatott nyerte a férfi tőrözők vasárnapi csapatversenyét a londoni olimpián.
Tovább olvasom