forrnak az indulatok

2020.09.25. 14:50

Messi: már meg sem lepett, hogy így bánt Suárezzel a vezetőség...

Lionel Messi ismét élesen kritizálta az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőségét azok után, hogy korábbi csatártársa, Luis Suárez az Atlético Madridba szerződött.

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) is congratulated by teammate Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi after scoring a goal during the Spanish league football match between Real Sociedad and FC Barcelona at Anoeta stadium in San Sebastian on December 14, 2019. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ander Gillenea

Az argentin sztár, aki a katalánok csapatkapitánya, közösségi oldalán pénteken az uruguayi támadónak írt búcsúüzenetében jelezte, jobb bánásmódot érdemelt volna.

„Te vagy a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, nagyszerű dolgokat értél el egyénileg és a csapattal is. Nem azt érdemelted, hogy úgy dobjanak el, ahogy tették, az igazság azonban az, hogy ez már meg sem lepett”

- fogalmazott Messi.

A hatszoros aranylabdás csatár hozzátette, furcsa lesz számára Suárezt más mezben látni, főleg, amikor ellenfélként találkoznak majd a pályán.

„Már próbáltam ezt elképzelni, de ma az öltözőbe érkezéskor szembesültem igazán a történtekkel. Nagyon nehéz lesz, hogy a jövőben nem osztjuk meg a mindennapjainkat a pályán és azon kívül is”

- írta az argentin játékos.

Suárez 2014-ben szerződött a Barcelonához, és a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa lett. A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Ronald Koeman beiktatása után közölte, többek között Suárezre sem tart igényt, a 33 éves uruguayi játékosnak ezért kellett távoznia. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

Messi augusztus végén jelentette be, hogy el szeretne igazolni a Barcelonától, amelyben 13 éves kora óta játszik, ám másfél hétnyi üzengetés után – elsősorban a szerződésében foglalt 700 millió eurós kivásárlási ára miatt – megváltoztatta döntését és kitölti jövő nyáron lejáró kontraktusát a katalánoknál. A támadó a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett.

A Barcelona vasárnap a Villarreal ellen kezdi a La Liga új idényét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában