nhl

2021.05.13. 07:20

Hosszabbításokat és nullázásokat is hozott az NHL

Az Edmonton Oilers Montrealban, míg az Ottawa Senators a vendég Toronto Maple Leafs ellen nyert hosszabbítás után 4-3-ra az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, amelyen három kapus is kapott gól nélkül zárt.

Az Edmonton a német Dominik Kahun találatával győzött, a hirtelen halál 27. másodpercében esett a győztes gól. A pontlistát toronymagasan vezető Connor McDavid két gólpasszt adott, így már 104 pontnál jár, és csapatának van még egy mérkőzése hátra az alapszakaszból.

A kanadai csoportot nyerő Toronto ugyanakkor kikapott, igaz, már 3-1-es hátrányban is volt. Auston Matthews beütötte idénybeli 41. találatát, amivel szinte biztosan megnyeri a góllövőlistát. A fővárosban Josh Norris révén csak 9 másodpercig tartott a hosszabbítás.

A nap másik három, Egyesült Államokban rendezett összecsapása sima volt: a Vegas Golden Knights, az alapszakasz elsőségért hajtó Colorado Avalanche, valamint a 2019-es Stanley Kupa-győztes St. Louis Blues kapott gól nélkül intézte el riválisát.

A vegasi Marc-Andre Fleury 19 védéssel idénybeli 6., pályafutása 67., a coloradói Philipp Grubauer 18 védéssel szezonbeli 7., NHL-karrierje 18., míg a St. Louis-i Ville Husso – aki 31 lövést hatástalanított – első kapott gól nélküli meccsén szerepelt.

Eredmények:

Montreal Canadiens-Edmonton Oilers 3-4, hosszabbítás után

Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 4-3, hosszabbítás után

Colorado Avalanche-Los Angeles Kings 6-0

San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 0-6

St. Louis Blues-Minnesota Wild 4-0

Forrás: MTI

Címkék#nhl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában