Labdarúgás

2023.02.15. 20:00

Magyarellenes rigmusok: első fokon a Sepsi OSK nyerte a félbeszakított meccset

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága első fokon a Sepsi OSK javára ítélte annak a román élvonalbeli mérkőzésnek a három pontját, amelyen a vendégcsapat FCU 1948 Craiova szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak, ezért a játékvezető félbeszakította a játékot.

MTI

Diószegi László elnök, klubtulajdonos és a Sepsi OSK labdarúgócsapat tagjai az Aradon július 9-én elnyert román Szuperkupa bemutatásán Sepsiszentgyörgyön 2022. július 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Kátai Edit

Andrei Chivulete a 26. percben az öltözőbe küldte a csapatokat a január 29-i meccsen, majd hangosbemondón felszólították a vendégszurkolókat, hogy fejezzék be a magyarellenes rigmusok skandálását. Tíz perc kényszerszünet után a csapatok visszatértek a pályára, de a mérkőzés csak néhány másodpercig tartott ezt követően, mert a Craiova drukkerei folytatták a magyarellenes szólamaikat, így a bíró lefújta az összecsapást.

Az FRF fegyelmi bizottsága kétszer elhalasztotta a döntést, szerdán azonban meghozta az első fokú döntést. E szerint a Sepsi OSK 3-0-ra nyerte a meccset, a vendégegyüttes szurkolói pedig hat idegenbeli vagy semleges pályán sorra kerülő mérkőzésen nem vehetnek részt. Emellett a Craiovát 22 500 lejre (1,75 millió forint) bírságolták, és a Sepsi OSK-ra is 25 ezer lej (közel 2 millió forint) bírságot róttak ki.

A Sepsi OSK illetékesei üdvözölték a szakszövetség határozatát, kifogásolják azonban, hogy őket is pénzbüntetéssel sújtották. A Craiova viszont teljesen elégedetlen a döntéssel, és jelezte, fellebbezni fog ellene.

A Sepsi OSK a román élvonalban öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a hatodik, azaz az utolsó rájátszásra jogosító helyen áll, ezért számára igen fontos a felfüggesztett mérkőzés három pontjának a sorsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában