Profi boksz

2022.09.18. 11:56

lvarez megint legyőzte Golovkint, és megtartotta négy vb-övét

A felek már harmadszor mérkőztek meg a ringben egymással, első két találkozójuk jóval kiélezettebb küzdelmet hozott.

Saul "Canelo" Alvarez mexikói ökölvívó és Gennagyij Golovkin kazah bokszoló a szuperközépsúly címért vívott harc közben 2022. szeptember 17-én

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. BROWN

A mexikói Saúl Álvarez egyhangú pontozással legyőzte a kazah Gennagyij Golovkint szombat este a profi bokszolók Las Vegas-i gáláján.

Az összecsapás tétje szuperközépsúlyban négy világbajnoki öv volt - Boksz Világszövetség (WBA), Boksz Világtanács (WBC), Boksz Világszervezet és Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) -, amelyeket egyoldalú küzdelmet követően tarthatott meg Álvarez. A mexikóit 116:112-re, 115:113-ra és 115:113-ra látták jobbnak a pontozók.

A felek már harmadszor mérkőztek meg a ringben egymással, első két találkozójuk jóval kiélezettebb küzdelmet hozott. Az első összecsapáson, 2017 szeptemberében - ellentmondásos - döntetlenre végeztek, majd a másodikra 2018 szeptemberében került sor, akkor Álvarez megosztott döntést követően győzött.

A 32 éves mexikói karrierje 58. győzelmét aratta (39 K.O.-T.K.O.), két vereség és két döntetlen mellett. A 40 éves kazahnak 42 győzelme van (37 K.O.-T.K.O.), és egy döntetlen mellett másodszor szenvedett vereséget.

A profi boksszal foglalkozó portálok kiemelték azt is, hogy a mérkőzésért Álvarezt garantált honoráriumként 45 millió dollár (18,3 milliárd forint)illeti, míg Golovkin 20 millió dollárt vághat zsebre. Ezekhez jönnek még a fizetős televízióktól befolyó pénzek. A felek közötti boksztrilógia korábbi első mérkőzésével összességében a mexikói 35, a kazah 25 millió dollárt keresett, a második csatájukért pedig 30, illetve 20 millió dollár ütötte a markukat.

Forrás: MTI

Címkék#profi boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában