Los Angeles 2028

2022.09.16. 14:23

Először tartott bejárást NOB-delegáció a helyszínen

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) delegációja először tett személyes látogatást Los Angelesben, a 2028-as nyári olimpia helyszínén.

Az olimpiai aranyérmes Rafer Johnson (balra), és Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti meggyújtják a Los Angeles Memorial Colosseum olimpiai üstjének lángját 2017. szeptember 17-én Los Angelesben, hogy megünnepeljék a bejelentést, miszerint a város ad otthont a 2028-as olimpiai és paralimpiai játékoknak

Forrás: AFP

Fotó: David Mcnew

A háromnapos bejárás kapcsán Casey Wasserman, a szervezőbizottság vezetője a majdani olimpiai falu helyszínén tartott sajtótájékoztatón azt mondta: jó pozícióban vannak egy kivételes esemény megrendezéséhez. Wasserman bizakodva tekint az olimpia gazdasági lehetőségeire, kiemelte, hogy számos szponzorral vannak már kapcsolatban, és továbbiakkal várhatók egyeztetések.   

"Nagyon nagy várakozással tekintünk az országunkba visszatérő olimpiára" - mondta. Hozzátette: 

a helyszínek az 1932-es és 1984-es olimpián is használt létesítmények keverékei lesznek, természetesen modernizálva, illetve lesznek azóta épített helyszíneik is. 

A NOB-delegáció több létesítményhez látogatott el, amelyben olimpiai versenyszámokat rendeznek majd hat év múlva.   

A 2028-as olimpiát július 14-30. között rendezik meg, a paralimpiára augusztus 15-27. között kerül sor. Előbbin tízezer, utóbbin ötezer sportoló vesz részt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában