Bundesliga

2022.08.13. 17:50

Szoboszlai kiállítása ellenére pontot szerzett az RB Leipzig

A Szoboszlai Dominik kiállítása miatt a második félidőben emberhátrányban játszó RB Leipzig házigazdaként 2-2-es döntetlent játszott az 1. FC Köln csapatával a német labdarúgó-bajnokság második fordulójának szombati játéknapján.

Forrás: dpa/AFP

Fotó: Hendrik Schmidt

A lipcseiek kezdőcsapatában ott volt mindhárom magyar válogatott futballista, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai, valamint a kedden visszatért 53-szoros német válogatott Timo Werner is. Utóbbi 2016 és 2020 között 156 tétmérkőzésen 90 gólt szerzett és 40 gólpasszt adott az RB Leipzigben, majd mintegy 55 millió euróért a Chelsea-hez igazolt.

A hazaiak az első negyedórában kétszer is a hálóba találtak, de előbb kezezés, majd les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető. 

A 36. percben Werner szerzett vezetést, miután 25 méterről kapura lőtt, a labda pedig Marvin Schwabe kezei között a gólvonalon túlra pattant. Csakhamar Florian Dietz egyenlített, ráadásul az első félidő hosszabbításában emberelőnybe került a Köln, mert könyöklés miatt - túlzott szigorúsággal - kiállították Szoboszlait. A 21 éves szélső először kapott piros lapot felnőtt pályafutása során.

Az RB Leipzig az 56. percben emberhátránya ellenére ismét vezetést szerzett Christopher Nkunku találatával, viszont a 72. percben Josko Gvardiol egy kölni szöglet után a saját kapujába lőtt, ezzel beállította a 2-2-es végeredményt.

A Köln csütörtökön a MOL Fehérvárt fogadja a Konferencia-liga-selejtező negyedik fordulójának első mérkőzésén.
 

Címkék#Bundesliga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában