Forma-1

2022.08.31. 11:06

Jean Todt: Michael Schumacher a legjobb kezekben van

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke szerint a Michael Schumacher állapotáért aggódó szurkolóknak tudniuk kell, hogy a Forma-1 legendás, hétszeres világbajnoka "a legjobb kezekben van".

Jean Todt és Michael Schumacher 2009-ben

Forrás: AFP

Fotó: Yuri Cortez

Örömmel tölt el, hogy azt tapasztalom, a rajongók sokat gondolnak rá, és nem csak Németországban. Sokan és sokat kérdeznek engem Michael helyzetéről, és úgy vélem, tudniuk kell, hogy a lehető legjobb körülmények között van, körülvéve azokkal az emberekkel, akiket szeret 

- nyilatkozta a francia sportvezető a Sport Bild című napilap szerdai számában.

Todt további részleteket nem árult el Schumacher egészségi állapotáról, ugyanakkor azt mondta, élete végéig rendszeresen meg fogja látogatni a német ex-versenyzőt.

"Néha egy héten háromszor is találkozunk, de előfordul, hogy egy hónapig egyáltalán nem. A barátaimról van szó, ezért szoros a kapcsolat, és amit meg tudok tenni a Schumacher-családért, azt mindig meg is fogom tenni" - jelentette ki a 76 éves szakember, aki 1994-től egészen 2009-ig dolgozott a Ferrarinál, amelynek versenyautójával Schumacher 2000 és 2004 között sorozatban öt F1-es világbajnoki címet nyert.

Az 53 esztendős Schumacher 2013 decemberében szenvedett síbalesetet, súlyos fejsérülései miatt kétszer műteni kellett, azóta nem mutatkozik nyilvánosan, a hivatalos információk szerint genfi otthonában lábadozik.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában