Labdarúgás

2022.07.26. 11:32

Távozik Gulácsiék francia válogatott csapattársa

Nordi Mukiele a 2018-as bemutatkozása óta 145 tétmérkőzésen erősítette a lipcsei csapatot.

Bejelentette távozását a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzigtől Nordi Mukiele, a csapat francia válogatott védője.

A 24 éves futballista a közösségi felületein búcsúzott el a szurkolóktól, egyben köszönetet mondott a klubnak az elmúlt négy évért. Azt egyelőre nem közölte, hogy hova igazol, de sajtóhírek szerint a francia bajnoki címvédő Paris Saint-Germainhez szerződik.

Mukiele a 2018-as bemutatkozása óta 145 tétmérkőzésen erősítette a lipcsei csapatot, amellyel 2020-ban Bajnokok Ligája-elődöntőt játszott, idén pedig a Bundesliga-bronz mellett a Német Kupát is elhódította.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzig számára szombaton kezdődik az idény, amikor hazai környezetben fogadja a sorozatban tíz bajnoki címnél járó Bayern Münchent a Német Szuperkupáért sorra kerülő összecsapáson.

Borítókép: Nordi Mukiele, az RB Leipzig (b) és Roberto Firmino, az FC Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. február 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában