Labdarúgás

2022.07.16. 13:39

Megvan az egyezség, Robert Lewandowski a hét végén a Barcelonáé lehet

Egybehangzó sajtóhírek szerint megszületett az egyezség a Bayern München és a Barcelona között, és Robert Lewandowski így aláírhat a katalánokhoz, akikhez állítólag már a hét végén csatlakozik is.

Véget ért a szappanopera: Robert Lewandowski elhagyja a Bayern Münchent, és vágyai beteljesüléseként a Barcelona játékosa lesz – írja a Magyar Nemzet

Fabrizio Romano, az átigazolási ügyekben mindig remekül értesült újságíró adta hírül, hogy a két klub megegyezett egymással, megszületett az egyesség a Bayern München és a Barcelona között, és a lengyel csatár hamarosan csatlakozhat a katalánokhoz. Az olasz transzferguruhoz hasonlóan a Mundo Deportivo is úgy tudja, a Barcelona 45 millió eurót (plusz ötmillió bónusz) fizet Lewandowskiért, aki a korábbi hírekkel ellentétben nem három-, hanem négyéves szerződést köthet új klubjával.

Robert Lewandowki kedden megjelent klubja edzőközpontjában, ahol részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd edzett is, de a Bild nevű német lap szerint minden egyes gesztusán érződött, hogy mindezt azért teszi, mert nem akar szerződést szegni. A lengyel támadó ismét egyértelművé tette a testbeszédével és a hozzáállásával a csapat számára, hogy nem kívánja a Bayernben folytatni. Az edzésre és az egyik megbeszélésre is késve érkezett, összesen 22 percet mozgott. Julian Nagelsmann-nal egyáltalán nem, csapattársaival pedig csak alig váltott szót. A vezetőedzői utasítások ­láthatóan nem érdekelték, rendszeresen máshová nézett, s az edzés végén hiába volt a vesztes csapat tagja, egyedül ő nem csinált fekvőtámaszokat.

Napjaink talán legjobb csatára már korábban kijelentette, hiába szól a szerződése jövő nyárig, távozni akar Münchenből, és a célállomás számára Barcelona. A katalánok tárt karokkal fogadnák, de az első, negyvenmillió euróról szóló ajánlatukat a bajorok kategorikusan visszautasították. Azt mondják, hallani sem akarnak Lewandowski távozásáról, ám a hírek arról szóltak, hogy egy ötvenmillió­ról és bónuszokról szóló ajánlatra kinyitnák a fülüket. Sőt, állítólag meg is hallanák, ha a teljes összeget egyben megkapnák, ugyanis ők úgy vélik, a Barcelona a rossz gazdasági helyzete miatt néhány éven belül megszűnik, és a müncheniek nem szeretnének emiatt hoppon maradni.

A teljes írás ITT olvasható.

Borítókép: Robert Lewandowskinak teljesült a vágya / MTI / EPA / Ronald Wittek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában