Labdarúgás

2022.06.09. 14:07

Végleg távozik az FC Liverpooltól a 2018-as BL-döntő negatív hőse

Szerződése lejártával végleg távozik az FC Liverpooltól a kapus Loris Karius, a 2018-as labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő negatív hőse.

A 28 éves játékos 2016-ban, a Mainztól igazolt az angol sztárcsapathoz, amelyben az első két idényében kezdő volt, 49 mérkőzésen jutott szerephez. A négy évvel ezelőtti BL-fináléban azonban két óriási hibát is elkövetett, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Vörösök 3-1-re kikaptak a Real Madridtól.

A 2018. május 26-i, kijevi találkozó volt Karius utolsó tétmeccse a Liverpool színeiben, utána elvesztette helyét az együttesben, és kölcsönben a Besiktasban, majd az Union Berlinben szerepelt.

A liverpooli klub csütörtökön hét futballista távozását jelentette be, Karius mellett köztük van Divock Origi is.

A támadó nyolc év után távozik, a legemlékezetesebb mérkőzése a 2019-es BL-elődöntő visszavágója volt: a Pool többek között az ő két góljával verte 4-0-ra az első meccsen 3-0-ra győztes Barcelonát, ezzel bejutott a fináléba, amelyet meg is nyert.

Borítókép: Diego Perotti, az olasz AS Roma játékosa (b) büntetőből gólt rúg Loris Kariusnak, az angol FC Liverpool kapusának (j2) a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott első mérkőzésen a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában