Kényszerű megválás

2022.05.07. 11:03

Megszületett a megállapodás a Chelsea tulajdonosváltásáról

Bejelentették, hogy a Los Angeles Dodgers baseball-csapatának két résztulajdonosa, az amerikai Todd Boehly és Mark Walter, valamint a svájci Hansjörg Wyss, továbbá a Clearlake Capital amerikai befektetési csoport 4,25 milliárd fontos üzlet keretében veszi át a tavaly Bajnokok Ligája-győztes londoni egyesületet.

A szombat hajnali közlemény szerint az összes hatósági jóváhagyás függvényében május végére zárulhat le a tulajdonosváltás, további részleteket akkor közölnek.

A megállapodás alapján a csoport 2,5 milliárdot fizet a klub részvényeiért, további 1,75 milliárdot pedig a stadion fejlesztésére, a női csapatra, az akadémiára és a Chelsea alapítványára fordít.

A közleményben kiemelik, hogy a bevétel egy befagyasztott brit bankszámlára kerül, és azt Roman Abramovics, a klub jelenlegi tulajdonosa teljes egészében jótékony célra fordítja.

Az orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től - amelynek eladását március másodikán jelentette be -, mert az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe vele szemben.

A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt a másodedzője.

Forrás: MTI

Borítókép: Chelsea-drukkerek a lelátón a csapat egyik meccsén

Címkék#Chelsea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában