Forma-1

2022.04.27. 17:20

Magnussen azt mondta, Mick Schumacher olyan, mint az apja

Kevin Magnussen, a Forma-1-es Haas istálló dán versenyzője szerint csapattársa, Mick Schumacher pontosan olyan mentalitású pilóta, mint édesapja, a hétszeres világbajnok Michael volt.

Nagyon aprólékos, akárcsak Michael. Lenyűgöző látni, ahogyan minden apró részletre figyel hétvégéről hétvégére

– dicsérte a 23 éves Mick Schumachert Magnussen a Sport Bild című német sportnapilap szerdai számában, és kitért arra is, hogy azok, akik úgy vélik, csapattársa csak a vezetékneve miatt szerepel a Forma-1-ben, nagyot tévednek.

Csúcskategóriás autóversenyző, aki sikeresen ellenállt annak a nyomásnak, amit a Schumacher név jelent a Forma-1-ben

– vélekedett a 29 esztendős dán pilóta, aki az Oroszország ukrajnai háborúja miatt menesztett Nyikita Mazepin helyére érkezett a Haashoz, és az első négy futamon 15 pontot gyűjtve az összetett 10. helyén áll.

Mick hétről hétre egyre jobb lesz, már a szezon első futamain is szintet lépett, a közeljövőben pedig szerintem az első vb-pontjait is megszerzi

– nyilatkozta Magnussen, aki szerint bár „különböző egyéniségek” Schumacherrel, kölcsönösen tudnak egymástól tanulni.

A Forma-1-es vb a jövő hétvégén folytatódik a most debütáló Miami Nagydíjjal.

Borítókép: Mick Schumacher, a Haas német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Ausztrál Nagydíjának otthont adó melbourne-i pályán tartott sajtóértekezleten 2022. április 8-án. Fotó: MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában