Formula 1

2021.12.30. 19:46

Verstappen nyert a versenyzők szavazásán

A Forma-1 pilótái a világbajnok Max Verstappent választották a szezon legjobb versenyzőjének.

A szavazás végeredményét az autós gyorsasági világbajnokság honlapján tették közzé csütörtökön. A Red Bull holland pilótája 21 pontos előnnyel végzett az élen a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a szavazás tavalyi győztese előtt.

A Mercedes brit versenyzője 192 pontot kapott a társaktól, a harmadik, szintén brit Lando Norris (McLaren) pedig 110 pontot gyűjtött.

A pilóták rangsorában a hatodik pozíciót érdemelte ki a Forma-1-be kétéves kihagyás után visszatért kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Alpine), aki tizedik lett az elmúlt idény vb-pontversenyében.

A voksolásban résztvevők mindegyike a legjobb tíz versenyzőt jelölhette meg, a legjobb 25 pontot kapott, a lista tizedik helyéért pedig egy pont járt.

Korábban a csapatok vezetői is Verstappent választották az idény legjobbjának. A 24 éves holland pályafutása során először lett világbajnok, megszakítva Hamilton nyertes sorozatát.

Borítókép: Max Verstappen ünnepel, miután a Forma-1 idei világbajnoka lett 2021. december 12-én / MTI / AP / Kamran Dzsebreili

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában