Túraautó-vk

2021.10.17. 18:15

Michelisz Norbert volt a legjobb magyar Franciaországban

Michelisz Norbert, a Hyundai versenyzője érte el a legjobb eredményeket a magyar indulók közül a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának franciaországi fordulóján, melynek első futamán hetedik, második versenyén pedig hatodik lett.

A WTCR 2019-es bajnoka a sorozat hivatalos honlapja szerint így 26 ponttal gazdagodott Pauban, az összetettben pedig a kilencedik helyen áll 111 ponttal.

Ami a többi magyar versenyzőt illeti: Tassi Attila (Honda) a vasárnapi első futamot a 12., Boldizs Bence (Cupra) pedig a 16. helyen zárta. A második viadalon Tassi 16., Boldizs 19. lett, így a vk-pontversenyben előbbi 70 ponttal a 15., utóbbi pedig kilenccel a 19. pozícióból várja a folytatást.

A franciaországi hétvégén az első futamot a belga Frédéric Vervisch nyerte az Audival, míg a második versenyen a francia Jean-Karl Vernay (Hyundai) diadalmaskodott.

Az összetettben két fordulóval a bajnokság vége előtt a címvédő francia Yann Ehrlacher (Lynk&Co) áll az élen 160 ponttal, mögötte Vernay a második 144-gyel, míg az argentin Esteban Guerrieri (Honda) a harmadik 138-cal.

A WTCR 2021-es idénye november első hétvégéjén folytatódik Olaszországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában