Nemzetek Ligája

2021.10.10. 23:03

Francia diadal született a milánói döntőben

A San Siro Stadionban az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt, a szünet után viszont nagyot változott a meccs képe.

Milánó, 2021. október 10. A francia Kylian Mbappé (b) gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország – Franciaország döntõ mérkõzésen Milánóban 2021. október 10-én. MTI/AP/AFP/Miguel Medina

Forrás: MTI/AP/AFP

Fotó: Miguel Medina

A világbajnoki címvédő francia válogatott 2-1-re legyőzte a spanyolokat a labdarúgó Nemzetek Ligája második kiírásának vasárnapi döntőjén Milánóban.

A San Siro Stadionban az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt, a szünet után viszont nagyot változott a meccs képe. Karim Benzema kapufája után Mikel Oyarzabal remek egyéni akció révén vezetést szerzett a spanyoloknak, ám másfél perccel később Benzema látványos csavarással kiegyenlített.

Kylian Mbappe a leshatárról kilépve a franciákat juttatta előnyhöz, majd a hajrában a spanyolok sorra dolgozták ki a helyzeteket, de egyenlíteniük nem sikerült.

A francia csapat a legutóbbi 25 tétmeccsén nem kapott ki, Antoine Griezmann pedig kilencedik franciaként lett százszoros válogatott.

Az NL bronzérmét délután a belgákat 2-1-re verő olaszok szerezték meg.

A Nemzetek Ligája első kiírását 2019-ben Portugália nyerte meg.

Borítókép: A francia Kylian Mbappé (b) gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország – Franciaország döntő mérkőzésen Milánóban 2021. október 10-én.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában