la liga

2021.10.08. 18:30

A Real Madridhoz hasonló időszak vár a Barcára

Az FC Barcelona labdarúgócsapata jövő nyártól egy évig nem játszhat a Camp Nou, ha elkezdődik annak felújítása.

Memphis Depay during the match between FC Barcelona and Levante UD, corresponding to the week 7 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, on26th September 2021, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Joan Valls

Joan Laporta klubelnök pénteken bejelentette, hogy

a létesítmény régóta halogatott átalakítása három-négy évig tart, de a csapatnak legfeljebb egy évig kell albérletben szerepelnie.

Hozzátette, egyelőre mérlegelik a lehetőségeket, de valószínűleg a klub edzőközpontjában található Johan Cruyff Stadionban rendezik majd a hazai mérkőzéseiket, ahol a női csapatuk is játszik.

A mindössze 6000 néző befogadására alkalmas stadiont Laporta szerint 50 ezresre lehetne bővíteni a férficsapat meccseire.

Egy másik lehetőség az önkormányzati tulajdonú Montjuic Stadion lenne, ahol az 1992-es nyári olimpia nyitóünnepségét rendezték, és éveken át a városi rivális Espanyol otthona volt.

A 99 ezres Camp Nou befogadóképességét 110 ezerre szeretnék növelni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is.

A munkálatok finanszírozása miatt tárgyalásban állnak a Goldman Sachs befektetési bankkal, amelytől másfél milliárd euró kölcsönt igényelnek. A finanszírozási tervet a klubtagoknak kell jóváhagyniuk.

Forrás: MTI

Borítókép: Depay a Levante ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában