Járvány

2021.10.06. 15:03

A Hertha nem fizeti az oltatlan játékosok PCR-tesztjeit

Dárdai Pál vezetőedző csapatánál, a Hertha BSC-nél fizetniük kell a PCR-tesztekért azoknak a labdarúgóknak, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

firo: 08.08.2021, DFB Pokal season 2021/2022, SV Meppen - Hertha BSC Berlin Sports Director Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Managing Director Sport Fredi Bobic (Hertha BSC Berlin) and coach Pv ° l Dv ° rdai (Hertha BSC Berlin) before the game. gesture, gesticulates laughsd, laughs (Photo by Max Ellerbrake / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Fotó: Max Ellerbrake

Fredi Bobic sportigazgató közölte, a játékosok több mint 90 százaléka megkapta már a vakcinát, ráadásul kényszer nélkül, kizárólag saját meggyőződéséből. Hozzátette: azoknak viszont,

akik nincsenek beoltva, saját maguknak kell fizetniük a vizsgálatok költségeit.

Egy PCR-teszt mintegy 70 euróba (25 ezer forintba) kerül.

A Bundesliga előírásai alapján a kluboknak hetente kétszer kell tesztelniük a játékosaikat,

a Herthánál azonban – amelynél az előző szezonban kiugró volt a fertőzöttek száma, még karanténba is került a csapat – hetente akár hatszor is végezhetnek szűrést.

A Hertha hét fordulót követően 6 pontjával a 14. helyet foglalja el a tabellán.

Forrás: MTI

Borítókép: Arne Friedrich, Fredi Bobic sportigazgatók és Dárdai Pál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában