la liga

2021.09.21. 10:32

Koeman mindenkit kritizált, akit lehetett a Barca keserű döntetlenje után

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője bosszúsan magyarázkodott csapata hétfői bajnoki mérkőzését követően, amelyen hazai környezetben úgy játszottak 1-1-es döntetlent a nyeretlen Granadával, hogy a 90. percben tudtak egyenlíteni.

Barcelona's Dutch coach Ronald Koeman reacts during the Spanish League football match between FC Barcelona and Granada at the Camp Nou stadium in Barcelona on September 20, 2021. (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A holland szakember arra panaszkodott, hogy a vendégek – akik a 85. másodpercben szerezték meg a vezetést – előnyük birtokában azonnal elkezdték húzni az időt, és a játékvezető erre nem reagált kellő határozottsággal.

„Csak négy percet hosszabbított, ezen a felfogáson mindenképpen változtatni kell. Segíteni kell a futballozni szándékozó csapatot. És hiába mutat fel a kapusnak időhúzás miatt sárga lapot a hajrában, amikor az egész meccsen azt csinálta”

- mondta Koeman. „Miután megszerezték a vezetést, az egész csapattal visszaálltak védekezni, és középen nem maradt hely a rövidpasszos játékra. A széleken volt lehetőségünk áttörni, és beadásokkal próbálkozni, ezért volt szükségünk elöl magas, jól fejelő játékosokra. Így tudtunk legalább döntetlent elérni, még akkor is, ha közben két ponttól elestünk” – nyilatkozta.

A hazaiak a szünetben cserélték be a nyáron érkezett Luuk de Jongot, akihez a támadósorban csatlakozott a 75. percben az eredeti posztját tekintve belső védő Gerard Piqué. Koeman arról is beszélt, hogy a jelenlegi játékosállományt nem lehet összehasonlítani a sikert sikerre halmozó korábbival.

„A Barcelona mai játékoskerete már nem ugyanaz, mint a nyolc évvel ezelőtti”

- fejtette ki.

Múlt héten, a Bayern Münchentől elszenvedett 3-0-s hazai Bajnokok Ligája-vereséget követően sajtóhírek szerint Koeman ultimátumot kapott a katalán klub vezetőitől, hogy a következő három mérkőzést meg kell nyernie. Ennek a feltételnek már hétfőn nem tudott megfelelni, ugyanakkor a Mundo Deportivo sportnapilap szerint a csütörtöki, Celta Vigo elleni idegenbeli mérkőzésen még biztosan ő ül a kispadon. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a vezetők a háttérben nem keresik az utódját.

A hetedik helyen álló Barcelona hétfői találkozóját 40 ezer néző tekinthette volna meg, de kritika a hazaiak számára, hogy ennek ellenére csak 27 ezren voltak a lelátón.

Robert Moreno, a Granada edzője eközben azt mondta: a Camp Nouban az egy pont megszerzése számukra a győzelemmel ér fel, még akkor is, ha a 90. percben kapták az egyenlítést érő gólt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában