Toni Kroosszal ellentétben

2021.08.13. 17:22

Thomas Müller folytatná a német válogatottban

A világbajnok Thomas Müller nem kíván lemondani a válogatottságról, a labdarúgó szívesen lenne a nemzeti együttes tagja az új német szövetségi kapitánynál, Hansi Flicknél is.

Germany's forward Thomas Mueller reacts after their defeat in the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between England and Germany at Wembley Stadium in London on June 29, 2021. (Photo by JUSTIN TALLIS / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: Justin Tallis

A Bayern München 31 éves támadója a Spiegel magazinnak elmondta, válogatottbeli elképzeléseiről már egyeztetett Flickkel: arról tájékoztatta a szakembert, hogy

továbbra is hajlandó a nemzeti együttes rendelkezésére állni. Ellentétben az onnan visszavonuló Toni Kroosszal, aki az egy hónappal ezelőtt véget ért kontinensbajnokságon a németek kiesése után köszönt el a válogatottól.

Müller 106 mérkőzése alatt 39-szer volt eredményes a Nationalelfben, ahol a rosszul sikerült 2018-as világbajnokság után Joachim Löw a fiatalítás jegyében lemondott róla. Müller egy ideig a bajoroknál is háttérbe szorult, Niko Kovacnál nem volt állandó tagja a kezdőcsapatnak, Flick érkezésével azonban új lendületet kapott. A támadó meghatározó szerepet vállalt klubcsapata remek sorozatában, így Löw az Eb-re reaktiválta őt.

„Hansi Flick az az edző, aki nagy lökést adott müncheni pályafutásomnak. Egy magasabb szintre helyezett engem”

- utalt a bajoroktól a szezon végén távozott szakemberre, aki az Európa-bajnokság után Löw örökét vette át a nemzeti együttes élén. Müller és az akkor még másodedző Flick a válogatottnál is dolgozott már együtt korábban. A tréner szeptember elején mutatkozik be a németek kispadján.

A német csapat a világbajnoki selejtezősorozatban tavasszal három meccsen hat pontot szerzett, legközelebb szeptember 2-án Liechtensteinben, majd 8-án Izlandon vendégeskedik, míg a kettő között, 5-én Örményországot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában