Német Kupa

2021.08.08. 22:28

Dárdaiék továbbjutottak, Szalaiék szenvedtek

Az élvonalban szereplő berlini együttes Davie Selke 91. percben szerzett góljával nyert 1-0-ra a harmadosztályú MSV Meppen vendégeként.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC nehezen, de bejutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Német Kupában.

A sorozat első fordulójának vasárnapi játéknapján az élvonalban szereplő berlini együttes – amelyben a korábbi magyar szövetségi kapitány fia, Márton végig a pályán volt – Davie Selke 91. percben szerzett góljával nyert 1-0-ra a harmadosztályú MSV Meppen vendégeként.

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya kezdőként lépett pályára az FSV Mainzban, amely tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást a negyedosztályú SV Elversberg otthonában. A magyar csatárt a 72. percben lecserélték.

Sallai Roland csapata, az SC Freiburg 1-0-s győzelmet aratott a harmadosztályú Würzburger Kickers vendégeként, a válogatott támadó a 74. percben csereként lépett pályára.

Az élvonalbeli csapatok közül szombaton a Greuther Fürth, vasárnap az Eintracht Frankfurt búcsúzott, előbbi tizenegyespárbajt követően a negyedik ligás SV Babelsberg otthonában, utóbbi pedig 2-0-s vereséggel a harmadosztályú Waldhof Mannheim vendégeként.

A bajnoki címvédő Bayern München pénteken az ötödosztályú Bremer SV otthonában kezdte volna szereplését, de az ellenfélnél koronavírusos esetekre bukkantak, ezért a meccset elhalasztották. Ezt a mérkőzést augusztus 25-én pótolják, a többit találkozót vasárnap este és hétfőn rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában