Járvány

2021.07.03. 17:59

Legfeljebb ötezer nézőt engednek be a tokiói olimpia eseményeire

Lehetséges, hogy számos sportlétesítmény látogatottsági korlátja tízezerről ötezer nézőre csökken a tokiói nyári olimpián, sőt előfordulhat, hogy teljesen üres lelátók előtt zajlanak majd versenyek – írta a Nikkan Sports.

A japán sportújság a jóslatot arra alapozza, hogy a koronavírusos fertőzések száma nem csökkent, sőt, június végén volt olyan nap, amikor hétszáz fölé emelkedett a pozitív esetek száma, ami az elmúlt hónapban rekordmagasságot jelentett az átlagosan 400-500 napi új beteghez képest.

A legutóbbi adatok szerint Japánban közel 800 ezren fertőződtek meg a koronavírussal, és 14 700 halálesetet regisztráltak eddig.

A július 23-án kezdődő nyári olimpia szervezői március 20-án jelentették be, hogy a pandémia veszélyei miatt külföldi nézők nélkül rendezik meg a játékokat, június 21-én pedig azt közölték, hogy 10 ezer főre korlátozták a japán szurkolók jelenlétét az egyes versenyhelyszíneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában