nationalelf

2021.07.07. 14:45

A legendás kapusedző is búcsút intett a német válogatottnak

A szövetségi kapitány Joachim Löw mellett a kapusedző Andreas Köpke is távozik a német labdarúgó-válogatottól.

goalwart Manuel NEUER (GER) warming up, hi: Andreas KOEPKE, KOPKE, goalwartcoach (GER). Action. Soccer Laenderspiel, friendly game, Germany (GER) - Daenemark (DEN) 1-1 on 02.06.2021 in Innsbruck / Tivoli Stadium. (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / Sven Simon / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A nemzeti csapatban korábban 59 alkalommal pályára lépett szakember

még 2004-ben, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányi kinevezésekor csatlakozott a Nationalelfhez, amelyet 17 évig szolgált.

Szerződése a jövő téli, katari világbajnokság végéig szólt, ám úgy döntött, hogy a nyolcaddöntős búcsúval zárult Európa-bajnokság után távozó Joachim Löw szövetségi kapitánnyal együtt ő is elköszön a válogatottól.

„A hír igaz. Jogival jöttem ide 17 éve és vele együtt fejezem be”

- mondta a német hírügynökségnek a korábbi kapus, aki Löwvel és utódjával, az akkor másodedző Hansi Flickkel együtt világbajnoki címet ünnepelhetett 2014-ben.

Joachim Löw 2006 júliusi kinevezése után 197 mérkőzésen irányította a német válogatottat, de már jóval az Eb előtt jelezte, hogy a torna után távozik posztjáról.

Forrás: MTI

Borítókép: Köpke és Neuer a dánok elleni barátságos meccs előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában