Tour de France

2021.06.30. 18:20

Őrizetbe vették a tömegbukást okozó szurkolót

Őrizetbe vették azt a nézőt, aki táblájával tömegbukást okozott a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszán.

Kevesebb mint 46 kilométerrel a cél előtt a Jumbo-Visma egyik versenyzője, a négyszeres időfutam-világbajnok Tony Martin felakadt egy nőnek az útra betartott tábláján és elesett.

A bukásban több tucat versenyző érintett volt, és mivel az eset a mezőny legelejében történt, az egész karaván megtorpant.

A földre kerültek között volt az esélyesek közül a szlovén Primoz Roglic, ám ő folytatni tudta a versenyt. Kevésbé volt szerencsés a német Jasha Sütterlin, akit kézsérüléssel kórházba szállítottak és feladni kényszerült a viadalt, míg a spanyol Marc Soler teljesítette ugyan a szakaszt, ám másnap már nem állt rajthoz, miután a vizsgálatok mindkét karjában törést mutattak ki.

A nő még a rendőrök kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. Pontos személyleírást tettek róla közzé, és gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indult ellene eljárás.

Szerdán a cyclingnews szakportál az RTL-re hivatkozva közölte: a nőt azonosították, megtalálták és őrizetbe vették Landerneau-ban, és

1500 eurós (közel 527 ezer forintos) pénzbírsággal szankcionálják, amennyiben az érintettek sérülései nem vezetnek három hónapon túlra nyúló keresőképtelenséghez.

Az érintett versenyzők közül Soler már jelezte: fontolgatják, hogy beperelik a nézőt. Pierre-Yves Thouault, a Tour igazgatóhelyettese ugyancsak jogi eljárást helyezett kilátásba.

„Azért tesszük ezt, hogy a hasonló dolgokat elkövető csekély kisebbség ne rontsa el a show-t mindenki számára” – szögezte le az igazgatóhelyettes.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában