Porto-Chelsea

2021.04.08. 09:10

Tuchel szerint a bajnoki vereség csak jobban felpörgette a csapatot

A Chelsea-t irányító Thomas Tuchel elégedetten nyilatkozott azután, hogy csapata 2-0-ra nyert Sevillában a Porto vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának szerdai első mérkőzésén.

Chelsea's German coach Thomas Tuchel congratulates players after winning the UEFA Champions League first leg quarter final football match between FC Porto and Chelsea FC at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville on April 07, 2021. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Cristina Quicler

A német szakember – akinek munkáját másodedzőként Lőw Zsolt segíti – kiemelte, együttese remekül reagált a West Bromwich Albiontól elszenvedett szombati 5-2-es vereségre.

„Sok jó eredményt értünk már el együtt, a legutóbbi volt az első vereségünk. Már másnap láttam az öltözőben, a srácok hogyan reagálnak erre. Még jobban összehozott minket az első rossz eredmény”

- fogalmazott Tuchel.

Az edző meglátása szerint mindig is lesznek rosszabb eredmények a sportban, épp ezért a legnagyobb kihívás az, hogy miként állnak ezek után talpra.

„Voltak pillanatok, amikor szenvedtünk, de ezt el kell fogadnunk. A csapatszellem remek volt, kiváló eredményt értünk el” – nyilatkozta Tuchel, akinek együttese – a West Brom elleni találkozót leszámítva – legutóbbi 14 összecsapásán mindössze két gólt kapott. A győzelmet szerdán Mason Mount és Ben Chilwell találataival szerezték meg.

A Porto – amely a 2004-es diadala óta egyszer sem jutott túl a negyeddöntőn a BL-ben – oldaláról Sergio Conceicao vezetőedző kiemelte a két együttes közötti hatalmas pénzügyi szakadékot, aminek köszönhetően a rivális a kispadról is világsztárokat cserélhetett be.

„Ismerjük a Chelsea erejét. Christian Pulisickel, Olivier Giroud-val, N'Golo Kantéval és Thiago Silvával tudták meccs közben frissíteni a csapatot.

Ennek ellenére remekül játszottunk, de erkölcsi győztest nem hirdetnek. A párharc felénél vagyunk, hinnünk kell magunkban a visszavágón”

- mondta a portugál tréner.

A csapatok jövő kedden játsszák a visszavágót, megint Sevillában.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában