Járvány

2021.04.27. 17:00

Jövő héten talán visszatérhetnek a szurkolók a spanyol stadionokba

Spanyol sajtóhírek szerint a labdarúgóliga kérvényezte, hogy a jövő hét végén, a járványhelyzetben meghozott korlátozó intézkedések tervezett megszűnésével párhuzamosan a szurkolók jelzésértékűen visszatérhessenek az első és másodosztályú bajnokságok mérkőzéseire.

Barcelona's French midfielder Antoine Griezmann (R) celebrates with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi after scoring during the Spanish League football match between Villarreal CF and FC Barcelona at La Ceramica stadium in Vila-real on April 25, 2021. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jose Jordan

A spanyol sajtóban – a Cadena SER és a COPE rádiók műsoraiban elhangzott információkra hivatkozva – megjelent hírek szerint a liga azt szeretné elérni, hogy még az idény vége előtt visszatérjenek a nézők a stadionokba, így

az első osztály utolsó négy, a második vonal utolsó öt fordulójában ismét lehetnének szurkolók a lelátókon, számukat azonban ötezer főben maximalizálnák.

Ez reményeik szerint jelzésértékű lehetne a következő idény előtt, amellyel kapcsolatban már abban bíznak, hogy megszűnnek a létszámra vonatkozó korlátozások.

Az ügyben az egészségügyi minisztériumnak kell kimondania a végső szót.

Spanyolországban több mint egy éve, tavaly március közepe óta nem lehetnek nézők a stadionokban.

Jövő héten, a La Liga 35. fordulójában a bajnoki címről és a dobogós helyek sorsáról is döntő mérkőzéseket rendeznek: a Barcelona (3.) az Atlético Madridot (1.), míg a címvédő Real Madrid (2.) a Sevillát (4.) fogadja. Az éllovas Atléticónak 73, a Real Madridnak és a Barcelonának egyformán 71 pontja van – az egymás elleni eredményeiket tekintve a fővárosiak állnak jobbak -, míg a Sevillának 70. A katalánok viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a közvetlen riválisok, a Granada (8.) elleni hazai összecsapásukat csütörtökön pótolják.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában