manchester city–borussia dortmund

2021.04.07. 11:40

Guardiolában maradt hiányérzet

Josep Guardiola kijelentette, a Manchester City győzni megy Németországba a Borussia Dortmund elleni labdarúgó-Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola shouts instructions to his players from the touchline during the UEFA Champions League first leg quarter-final football match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on April 6, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

A spanyol tréner a keddi első mérkőzést követően, melyen együttese a 90. percben harcolta ki a győzelmet, úgy fogalmazott, hogy nyilván jobb nyerni, mint döntetlennel zárni, így természetesen megkönnyebbült a találkozó végén.

„De még ha 1–1 is maradt volna az eredmény, akkor is lenne kilencven percünk, hogy elérjük a célunkat” – tette hozzá.

Ami a mérkőzés képét illeti,

a tréner szerint csapata az első félidőben nem játszott elég intelligensen, a labdával nem volt elég ravasz,

a másodikban viszont sokkal jobban futballozott, 1–0-nál megszerezhette volna a második vagy a harmadik gólt is.

„Sajnos ez nem sikerült. Ahhoz, hogy a fontos zónában jól játssz, megfelelő előkészítés szükséges, ami ezúttal nem volt meg. Persze ez normális, hiszen

a Dortmund erős csapat, és azzal a minőséggel, amivel támadásban rendelkezik, nem volt könnyű végrehajtanunk, amit terveztünk.

Ezzel együtt ez egy jó eredmény, és lesz még egy esélyünk a jövő héten.

Úgy megyünk oda, hogy gólt szerezzünk, hogy megpróbáljunk nyerni,

addig pedig elemezzük a mostani játékunkat” – tette hozzá.

Edin Terzic, a dortmundiak vezetőedzője csalódott volt az eredmény miatt. Úgy fogalmazott: tisztában voltak vele, hogy hosszú időszakokra a manchesterieknél lesz majd a labda, de igyekeztek meghatározni, hogy a pálya melyik részén birtokolják, és ezt a feladatot jól megoldották.

„Minimálisra csökkentettük a gólszerzési lehetőségeiket, mi pedig veszélyesek voltunk, amikor megindultunk előre” – összegzett a tréner.

A visszavágót jövő szerdán rendezik.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában