nhl

2021.04.30. 08:24

A vesztes Washington is rájátszásba jutott

A Pittsburgh Penguins hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a házigazda Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján, s ezzel az eredménnyel mindkét együttes biztosította helyét a rájátszásban.

A fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen a hazaiak 59:45-nél lőtt találatukkal harcolták ki a túlórát, amelyben Jake Guentzel döntött 62:11-nél. A Penguins sorozatban tizenötödik alkalommal került be a playoffba, az észak-amerikai profi sportokat tekintve ez a leghosszabb sorozat.

A két együttes rájátszásba kerülését elősegítette a csoportjukban ötödik helyezett New York Rangers 4-0-s hazai veresége a New York Islanderstől. Utóbbi gárdában Leo Komarov 14 hónap után először volt eredményes a liga alapszakaszában, a kapus Szemjon Varlamov pedig a szezonban hatodszor zárt kapott gól nélkül, ezúttal 25 lövést hatástalanított.

A címvédő Tampa Bay kapusa, Andrej Vaszilevszkij 20 védést mutatott be a Dallas elleni 3-0-s győzelem során, és a mostani idényben ötödször zárt hibátlanul, a Starsszal szemben harmadszor.

Ryan O'Reilly második gólja a 64. percben esett, a 38. percig még 3-0-ra vezető St. Louis végül csak azzal kerekedett 5-4-re a házigazda Minnesota fölé.

A góllövőlistát vezető Auston Matthews megszerezte 36. találatát az idényben, csapata, a Toronto pedig 4-1-re legyőzte a Vancouvert. A Canucks sorozatban harmadszor szenvedett vereséget.

Egymást követő kilencedik fellépésén szerzett pontot a Carolina, amely ezeken hatodszor nyert. A Hurricanes most 3-1-re múlta felül a Detroitot.

Eredmények:

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-5 – hosszabbítás után

Boston Bruins-Buffalo Sabres 5-2

Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 3-1

New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 5-3

New York Rangers-New York Islanders 0-4

Tampa Bay Lightning-Dallas Stars 3-0

Toronto Maple Leafs-Vancouver Canucks 4-1

Chicago Blackhawks-Florida Panthers 3-4 – hosszabbítás után

Minnesota Wild-St. Louis Blues 4-5 – hosszabbítás után

Edmonton Oilers-Calgary Flames 1-3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában