juventus

2021.03.10. 12:00

Pirlo: én egy hosszú távú projekten dolgozom

A Juventus vezetőedzője nem aggódik az állásáért, annak ellenére, hogy csapata hazai pályán nem tudta kiharcolni a továbbjutást az emberhátrányban játszó Porto ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Juventus' Italian coach Andrea Pirlo looks on as he walks the pitch prior to the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Juventus Turin and FC Porto on March 9, 2021 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Marco Bertorello

„Nem tudom, hogy Sarrit a BL-kiesés miatt rúgták-e ki.

Viszont jelenleg én vagyok a Juventus edzője és én egy hosszú távú projekten dolgozom, mely tovább tart a mostani idénynél”

- mondta a hosszabbítással zárult mérkőzést követően Pirlo, aki tavaly augusztusban váltotta Maurizio Sarrit a kispadon, azok után, hogy a csapat a mostanihoz hasonlóan, idegenben lőtt kevesebb gólja miatt kiesett a BL-nyolcaddöntőben. „A fiatal játékosaink nagy tűzzel és odaadással játszottak. Ők meccsről meccsre fejlődnek, nem érheti őket kritika a mai játékukért.

Amikor két mérkőzésen elkövetsz négy óriási hibát, akkor kieshetsz.”

A torinói együttes az idegenbeli 2-1-es vereséget követően hazai pályán is hátrányba került, a második félidőben azonban gyorsan egyenlített, majd már emberelőnyben fordított, de a harmadik, továbbjutást jelentő találatot nem tudta megszerezni. A hosszabbítás vége előtt nem sokkal pedig egy távoli szabadrúgásból a Porto ismét eredményes volt, amire hiába jött a gyors válasz, a továbbjutáshoz egy negyedik gólra is szüksége lett volna a csapatnak.

„Korábban nem fordult elő, hogy a sorfalban álló játékosok kifordultak volna a rúgásnál. Talán azt gondolták, túl távoli a szabadrúgás, nem érezték, hogy komoly veszélyt jelentene”

- beszélt az olasz edző a duplázó Sergio Oliveira 115. percben, a szétrebbenő sorfal alatt elsuhanó lapos lövéséről, ami megpecsételte tanítványai sorsát.

A meccs után Pirlo igyekezett nyugalmat sugározni és a jövőbe tekinteni, játékosai viszont nagyon letörtek voltak.

„Óriási csalódottságot és keserűséget érzek, nem tudok mit mondani” – nyilatkozta a rendes játékidőben duplázó Federico Chiesa.

„Vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, és szerintem megérdemeltük volna a továbbjutást. Minden nyerőlap a kezünkben volt, de nem mutattuk meg mindet.

Igazán csak a második félidőben játszottunk jól, de majdnem sikerült. Teljesen lényegtelenné váltak a góljaim, a játékom, mert nem nyertünk vele semmit.”

Amíg olasz oldalon nagy volt a keserűség a lefújást követően, addig a Porto játékosai önfeledten ünnepeltek a szakmai stábbal együtt.

„Szenvedtünk, de így is többször nehéz helyzetbe tudtuk hozni a Juventust. Igazi csapat voltunk ma. Gratulálok a játékosaimnak, fantasztikus munkát végeztek” – kommentálta az összecsapást Sergio Conceicao, a Porto trénere. „Ez a két mérkőzés kiemelt fejezetet kap a klub történelemkönyvébe. A kiállítás után megmutattuk a Porto igazi DNS-ét.”

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában