nehéz hetek

2021.03.23. 13:21

Ismét térdműtéten esik át Del Potro

Az argentin teniszező továbbra is bízik abban, hogy a nyári tokiói olimpián részt vehet.

Argentina's Juan Martin del Potro reacts at the end of his men's singles fourth round match against Russia's Karen Khachanov on day nine of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on June 3, 2019. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Thomas SAMSON

Chicagóban ma ismét megműtik Juan Martin Del Potrót, de az argentin teniszező továbbra is bízik abban, hogy a nyári tokiói olimpián részt vehet.

A játékos – a riói olimpia ezüst-, a londoni bronzérmese – két hete beszélt arról, hogy a július 23-án kezdődő játékokon szeretne ismét játszani.

„Próbálkoztunk a konzervatív kezeléssel, de nem múlt el a fájdalom. Az orvosom tudja, hogy szeretnék teniszezni Tokióban, éppen ezért a lehető leghamarabb újabb műtétre van szükségem” – írta közösségi oldalán a 32 éves sportoló.

Del Potro a folyamatos sérülései és műtétei mellett januárban az édesapját is elveszítette, és bár elgondolkozott a visszavonuláson, úgy érzi, az ő emléke miatt is meg kell próbálnia folytatni.

„Az elmúlt hetek nem voltak könnyűek, de érzem az erőt, amelyet fentről küld nekem. Tudom, hogy meg kell próbálnom, remélem, túl tudok lenni ezen a fájdalmas időszakon” – tette hozzá.

A világranglistán egykor harmadik Del Potro 2019-ben, a Queen's Clubban rendezett tornán sérült meg – eltört a térdkalácsa -, azóta háromszor műtötték meg, legutóbb tavaly augusztusban.

A korábbi US Open-bajnok játékosnak van gyakorlata a sérülés utáni visszatérésben, ugyanis csuklóműtétjei miatt nagyjából három évet hagyott ki.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában