labdarúgás

2021.03.28. 22:46

Az angolok legyőzték az albánokat a mi selejtező csoportunkban (videó)

A Ferencváros támadója is pályára lépett a Tiranában rendezett meccsen.

Vasárnap este a magyar válogatottal azonos vb-selejtező csoportban szereplő angol csapat 2-0-ra legyőzte az albán válogatottat Tiranában, így Gareth Southgate csapata két forduló után hibátlan mérleggel vezeti az I csoportot.

Az angolok három nappal ezelőtt, tartalékos csapattal is 5-0-s győzelmet arattak a Wembley Stadionban San Marino felett. Gareth Southgate csapatára valamivel nehezebb meccs várt Tiranában, így az angol szövetségi kapitány hat helyen változtatott a kezdőcsapatán. Többek között bekerült a kezdőbe a csapatkapitány Harry Kane, vagy a Manchester City tinisztárja, Phil Foden.

Az angolok a Pope – Walker, Maguire, Stones, Shaw – Foden, Rice, Phillips – Sterling, Kane, Mount összetételű csapattal léptek pályára, és már az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első ziccer azonban a házigazda albánoké volt. Egy labdavesztés után Elseid Hysaj iramodott meg az angol kapu felé, tökéletes labdát tálalt Myrto Uzuni elé, de a Ferencváros támadója 16 méterről kapu fölé lőtt.

A folytatásban is az angolok irányítottak, míg az albánok gyors kontrákkal próbáltak veszélyeztetni, de Nick Pope-nak nem kellett komoly bravúrt bemutatnia az első félidőben.

A 39. percben aztán megszerezték a vezetést az angolok.

Luke Shaw baloldali beadására Harry Kane robbant be, és hét méterről a kapu bal oldalába fejelt.

A Tottenham támadója már 17 különböző stadionban szerzett gólt az angol válogatottban. Nála csak Wayne Rooney (27) és Michael Owen (25) büszkélkedhet többel.

A második félidő elején az angolok növelhették volna az előnyüket. Az 52. percben Raheem Sterling visszagurított labdáját Foden lőtte 15 méterről kapura, de Etrit Berisha óriási bravúrral kapufára tolta a labdát. A folytatásban az angolok sorra alakították ki a helyzeteket, majd a 63. percben növelték az előnyüket.

Az albánok a kapujuk előtt vesztettek labdát, majd Harry Kane tökéletes ütemben tálalt a kilépő Mason Mount elé, aki higgadtan értékesítette a ziccerét.

Frank Lampard óta Mason Mount az első Chelsea-játékos, aki egymást követő három válogatott meccsen gólt lőtt vagy gólpasszt adott. A londoni csapat legendája 2013 májusában csinálta meg ezt a bravúrt. A biztos előny tudatában az angolok már nem erőltették meg magukat, továbbra is többet birtokolták a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott.

Nick Pope, az angol válogatott kapusa a hatodik meccsén sem kapott gólt a nemzeti csapatban. Ilyenre még nem volt példa a válogatott történetében. Az angolok ezzel a második meccsüket is megnyerték a selejtező-sorozatban, és ahogy az várható volt, magabiztosan vezetik az I csoportot. Az angol válogatott sorozatban a hatodik vb-selejtező-mérkőzését nyerte meg, ami az utóbbi idők egyik legjobb mutatója. Ennél csak 2005 és 2009 között produkáltak jobbat a háromoroszlánosok, akkor sorozatban tíz vb-selejtezőt nyertek.

Albánia–Anglia 0–2 (0–1)

Európai vb-selejtezők, I csoport, 2. forduló

Gólszerző: Kane (39.), Mount (63.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában