bajnokok ligája

2021.02.18. 10:30

Pirlo: ezüsttálcán kínáltuk fel a meccset a Portónak

Andrea Pirlo vezetőedző és játékosai is azon keseregtek a Portótól elszenvedett szerdai 2-1-es vereség után, hogy a Juventus már 63 másodperc elteltével hátrányba került a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, idegenbeli felvonásán.

Juventus' Italian coach Andrea Pirlo shouts from the sideline during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Porto and Juventus at the Dragao stadium in Porto on February 17, 2021. (Photo by MIGUEL RIOPA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Riopa

„Jól felkészültünk a mérkőzésre, de máshogy alakult, mint terveztük.

Tudtuk, hogy nagyon jól zárják le a területeket, mégis ezüsttálcán kínáltuk fel nekik ezt a mérkőzést”

- fogalmazott a játékosként világbajnok olasz tréner, aki kifejtette, nem elég élesen kezdték a találkozót, a gyorsan bekapott gól pedig még nehezebb helyzetbe hozta az együttesét.

„Amikor ilyen gólt kapsz, normális, hogy kicsit megijedsz, és elveszíted az önbizalmadat”.

A Zebrák továbbjutási esélyét a szépítő találattal visszaadó Federico Chiesa szerint, ha a BL-ben nem százszázalékos a koncentráció, akkor azt a rivális azonnal megbünteti, ugyanakkor az idegenben szerzett gól erőt ad számukra a torinói visszavágóra.

A Porto mestere, Sergio Conceicao annak ellenére sokkal elégedettebben értékelt, hogy öt találkozó után ismét gólt kapott a BL-ben a csapata, amely

története során először múlta felül a Juventust a legrangosabb kupasorozatban.

„A 70. percig semlegesítettük a Juventus támadásait, kikapcsoltuk az erősségeit, védekezésben pedig jó munkát végeztünk. Tudtuk, hogy problémát okozhatunk mély letámadásokkal, és ez meg is történt. Taktikailag jó meccset játszottunk, de még csak félúton járunk” – mondta Conceicao, akinek csapata azon túl, hogy a második félidőt is gyors góllal kezdte – Marega 19 másodperc elteltével volt eredményes -, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldót szinte észrevétlenné tette a pályán.

Sevilla – Borussia Dortmund

A másik szerdai párharcban Erling Haaland vezérletével 3-2-es előnyt harcolt ki a hazai visszavágóra a Borussia Dortmund a Sevilla ellen.

„Imádom a BL-t, és amikor tegnap láttam, hogy a PSG-ben Kylian Mbappe mesterhármast szerzett, az nagy motivációt adott számomra”

- mondta a 20 éves norvég csatár, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből, így 13 meccsen már 18 találatnál tart a legrangosabb kupasorozatban.

A sajtóértesülések szerint a Real Madrid által is figyelt sztár szerint nagy előnyt jelent a három idegenben szerzett gól, ugyanakkor nem ülhetnek rá az előnyükre a dortmundi visszavágón, amelyen ugyanúgy támadólag kell majd fellépniük.

Marco Reus csapatkapitány szintén arról beszélt, hogy nem elégedhetnek meg ezzel az eredménnyel, már csak azért sem, mert egyetlen meccsen nyújtott jó teljesítménnyel nem lehet ellensúlyozni az elmúlt hetek gyengébb szereplését, ezért ugyanilyen elszántsággal kell futballozniuk hétvégén a Schalke 04 elleni bajnoki derbin is.

Mindkét párharc második felvonását március 9-én rendezik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában