nem jött be

2021.02.14. 13:48

LeBron Jamest színészkedés miatt figyelmeztették

A négyszeres bajnok egy lepattanóért vívott csatában teátrális eséssel jelezte a játékvezetőknek a vélt szabálytalanságot.

Los Angeles Lakers forward LeBron James (L) drives past Los Angeles Clippers forward Kawhi Leonard (C) on a pick by Lakers center JaVale McGee (R) during a Christmas Day National Basketball Association (NBA) match-up between the Los Angeles Clippers and Los Angeles Lakers at the Staples Center in Los Angeles, California on December 25, 2019. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Színészkedés miatt figyelmeztetést kapott LeBron James, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Los Angeles Lakers sztárja.

A négyszeres bajnok a Memphis Grizzlies ellen pénteken 115-105-re megnyert mérkőzésen nyújtott alakításáért kapott megrovást a liga vezetőségétől, mivel a második negyedben egy lepattanóért vívott csatában teátrális eséssel jelezte a játékvezetőknek a vélt szabálytalanságot.

Az NBA-ben 2012-ben vezették be a színészkedés szankcionálását, bár ritkán intenek meg játékosokat emiatt. A jelenlegi szezonban James volt a hatodik, aki emiatt kapott figyelmeztetést.

Az első színpadias vétségért még nem jár bírság, a másodikért ötezer dollárt kell fizetni, az ötödikért pedig már eltiltás is járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában