határidő vége

2021.02.02. 12:00

Az utolsó pillanatban is történtek átigazolások

Számos megállapodást kötöttek hétfőn, a téli átigazolási időszak utolsó napján a labdarúgásban, ezek közül kiemelkedik Minamino Takumi, az angol bajnoki címvédő Liverpool japán légiósa kölcsönadása, valamint a világbajnok Shkodran Mustafi Schalkéba igazolása.

Arsenal's German defender Shkodran Mustafi runs with the ball during the UEFA Europa League 1st Round Group B football match between Arsenal and Rapid Vienna at the Emirates Stadium in London on December 3, 2020. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

A 26 éves Minamino tavaly januárban szerződött a Red Bull Salzburgtól a Liverpoolba, ahol azóta – minden versenysorozatot figyelembe véve – csak 31 mérkőzésen lépett pályára, és négy gólt szerzett. A Premier League-ben 11. Southampton Ralph Hasenhüttl vezetőedző közlése szerint a támadószekciójának megerősítésére vette kölcsön a japán válogatott játékost, aki az idény végéig futballozik majd az együttesben.

Szintén a Liverpoolhoz kapcsolódó hír, hogy a sérülések miatt védőhiánnyal küzdő csapat leigazolta a másodosztályú Prestontól a középhátvéd Ben Daviest, aki a Vörösök bejelentése szerint „hosszú távra szóló szerződést írt alá”, brit médiaértesülések szerint 1,6 millió fontos (647 millió forint) üzlet keretében. A Pool a 25 éves játékos megvásárlása mellett kölcsönvette a Bundesligában sereghajtó Schalkétól a török válogatott Ozan Kabakot, akit a szezon végén végleg szerződtethet.

A német válogatottal 2014-ben világbajnok Shkodran Mustafi elhagyta az Arsenalt és a Schalkéba igazolt, az észak-londoni együttes pedig Joe Willockot a Newcastle Unitednek, Ainsley Maitland-Nilest pedig a West Bromwich Albionnak adta kölcsön az idény hátralévő részére.

Az Everton közben norvég válogatott csatárral erősített, Joshua King a másodosztályú Bournemouth-tól szerződött a kisebbik liverpooli klubhoz a szezon végéig. Az Everton bejelentése szerint „névleges összeget” fizettek a 29 éves támadóért, aki a Bournemouth színeiben 2015 óta 184 tétmérkőzésen 53 gólt szerzett.

Forrás: MTI

Borítókép: Mustafi visszatért Németországba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában