f1

2021.01.27. 10:30

A korábbi Ferrari-elnök szerint Mick Schumachernek még sokat kell teljesítenie

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke szerint nem szabad túlzott elvárásokat megfogalmazni Mick Schumacher, a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia felé az első világbajnoki szezonjára.

Alitalia President Luca cordero di Montezemolo arrives at the opening of a session of the International Olympic Committee (IOC) held to decide which of Stockholm/Are or rival Italian bid Milan/Cortina d'Ampezzo will stage the 2026 Winter Olympics, on June 24, 2019 in Lausanne. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

„A név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell” – nyilatkozta a 73 éves olasz szakember a Sport Bild című lapnak, és hozzátette, jónak tartja, hogy a 21 esztendős versenyző egy „második vonalba” tartozó csapat, a Haas színeiben mutatkozik be, ahol nem kell „nyomás alatt” teljesítenie.

„Fontos, hogy ott fejlődjön, tapasztalatot szerezzen és előre lépjen”

- mondta Montezemolo.

Mick Schumacher a március 28-i Bahreini Nagydíjon mutatkozik be a Forma-1-ben. Édesapja a 2006-os első visszavonulását követően 2010-ben éppen a szahíri aszfaltcsíkon tért vissza az F1-be, ahol aztán 2012-ig még versenyzett a Mercedes színeiben.

„Csak remélni tudom, hogy Michael otthonról részt tud venni a fia sikereiben, és nagy elégedettséggel tölti el, amit Mick eddig elért”

- nyilatkozta Montezemolo, aki abban az időszakban volt elnöke a Ferrarinak, amikor Michael Schumacher zsinórban öt vb-címet nyert a maranellói istállóval.

„Ő volt a szuperhős, a Ferrari történetének messze a legjobb versenyzője”

- emlékezett vissza a korábbi elnök a most 52 éves Schumacherre, aki 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában